ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζέιμς Μάτις. 

«Η Ελλάδα είναι ένας σταθερός σύμμαχος και έχουμε στενή συνεργασία», δήλωσε ο Μάτις στους εκπροσώπους του Τύπου στο περιθώριο της συνάντησης. 

«Η βάση της Σούδας είναι μία από τα πιο σημαντικά λιμάνια μας στη Μεσόγειο και σε οποιοδήποτε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Αμερικανός ομόλογος του Πάνου Κάμμενου, ενώ τον ευχαρίστησε για τη συνεχή στήριξη της Ελλάδας στη βάση της Σούδας. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της Ελλάδας για αμυντικές δαπάνες της τάξεως του 2% αλλά και την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για αναβάθμιση των μαχητικών F-16, ύψους 1,6 δισ. δολαρίων.

Ακόμη, ο κ. Μάτις ευχαρίστησε τον Ελληνα ομόλογό του για τις πρόσφατες δράσεις της Ελλάδας ώστε να αντιμετωπιστούν οι «κακόβουλες ενέργειες της Ρωσίας».

«Η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος σε όλους τους τομείς από τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ως τη στήριξη που παρέχουν στις ναυτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και τη στρατιωτική μας συνεργασία συν τη διπλωματική μας συνεργασία στις Βρυξέλλες», επανέλαβε αμέσως μετά ο κ. Μάτις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εγκαινίασε χθες το Ελληνικό Περίπτερο στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων «AUSA 2018» στην Ουάσινγκτον, ενώ προσεχώς θα επισκεφθεί τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και την έδρα της Lockheed Martin.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ