Την ισόβια θητεία του εγκαινίασε ο Κάβανο

Την ισόβια θητεία του εγκαινίασε ο Κάβανο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την πρώτη του επιτυχία σημείωσε ο νέος ανώτατος δικαστής Μπρετ Κάβανο, λίγες μόλις ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς το όργανο απέρριψε αίτημα αναθεώρησης απόφασης ομοσπονδιακού εφετείου, η οποία καταργούσε κανόνες της προεδρίας Ομπάμα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το δικαστήριο αναμενόταν να ασχοληθεί χθες με την επιβολή μακρών ποινών για καθ’ έξιν παραβάτες. Σήμερα, το πρόγραμμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου περιελάμβανε το ακανθώδες θέμα της κράτησης παράτυπων μεταναστών. Στο θέμα αυτό, η ψήφος του Κάβανο αναμένεται να είναι καθοριστική, ενώ αναλυτές του οργάνου εκτιμούν ότι ο νέος ανώτατος δικαστής θα συνταχθεί με την κυβέρνηση Τραμπ, κρίνοντας ότι η κράτηση των μεταναστών και ο χωρισμός των ανηλίκων από τους γονείς τους είναι σύννομα.

Ο Κάνιε Ουέστ

Στο μεταξύ, έναν από τους διασημότερους υποστηρικτές του, τον τραγουδιστή Κάνιε Ουέστ, θα δεξιωθεί την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Τραμπ. Το πρόγραμμα του Ουέστ στην προεδρία προβλέπει γεύμα με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ. «Τα θέματα προς συζήτηση θα περιλαμβάνουν την τόνωση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος, την πρόληψη της βίας μεταξύ συμμοριών και την εξεύρεση μεθόδων περιορισμού της ένοπλης βίας, που μαστίζει το Σικάγο», ανέφερε σε χθεσινές της δηλώσεις η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς. Ο δημοφιλής ράπερ Κάνιε

Ουέστ έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πλέον πιστούς υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ. Τον περασμένο μήνα, θεατές συναυλίας γιούχαραν τον Ουέστ, μία ημέρα μετά την εμφάνισή του στη σατιρική τηλεοπτική εκπομπή Saturday Night Live, φορώντας καπέλο της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ με το σύνθημα «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή