Χωρίς εκπρόσωπο στη ΔΟΕ η Ελλάδα

Χωρίς εκπρόσωπο στη ΔΟΕ η Ελλάδα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμικό «παρών» δίνει η νέα γενιά του ελληνικού αθλητισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες Nέων, στο Μπουένος Αϊρες, ενώ το Ελληνικό Ολυμπιακό Κίνημα εξακολουθεί να παραμένει χωρίς εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Στη συνεδρίαση που διεξήχθη χθες δεν υπήρξε Ελληνας υποψήφιος για «Αθάνατος», την ίδια ώρα που έγιναν μέλη παράγοντες από το Αφγανιστάν, το Μπουτάν κ.λπ.

Κατά τη συνεδρίαση της ΔΟΕ στην Αργεντινή αποφασίστηκε να… μετακομίσει πρώτη φορά ολυμπιακή διοργάνωση στην Αφρική. Το 2022 στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ, θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Nέων. Η χώρα της Αφρικής ήταν η μόνη υποψήφια ύστερα από σύσταση της Επιτροπής Αξιολόγησης της ΔΟΕ. Ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει και οι Μποτσουάνα, Νιγηρία και Τυνησία. «Εφθασε ο καιρός και για την Αφρική», τόνισε κατά την παρουσίαση ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν και τα νέα μέλη της ΔΟΕ. Οι εκλεκτοί που θα βρεθούν ανάμεσα σε αυτούς που ηγούνται του παγκοσμίου αθλητισμού είναι οι Αντριου Πάρσονς (πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής), Μορινάρι Γουατανάμπε (πρόεδρος της Παγκόσμιας Γυμναστικής Ομοσπονδίας), Σαμίρα Ασγκαρι (μπασκετμπολίστρια από το Αφγανιστάν και ακτιβίστρια), Φελίτσιτε Ρουεμαρίκα (αντιπρόεδρος της Ο.Ε. της Ρουάντα), Γουίλιαμ Μπλικ (πρόεδρος Ο.Ε. της Ουγκάντα), Ουγκιέν Γουανγκτούκ (πρίγκιπας του Μπουτάν), Τζιοβάνι Μαλάγκο (πρόεδρος Ο.Ε. της Ιταλίας), Ντέινα Γκουντζιενβίτσιου (πρόεδρος Ο.Ε. της Λιθουανίας) και ο Καμίλο Πέρεθ Λόπεθ Μορέιρα (πρόεδρος Ο.Ε. της Παραγουάης). Σε ό,τι αφορά τις, μέχρι χθες το βράδυ, ελληνικές συμμετοχές, ο Γιάννης Σγουρόπουλος προκρίθηκε στους οκτώ καλύτερους αθλητές της διοργάνωσης στο πινγκ πονγκ. Νίκησε, έστω και δύσκολα, τον Γάλλο Μπαστιάν Ρεμπέρ με 4-2. Στους κορυφαίους νεαρούς αθλητές της ιστιοσανίδας εξακολουθεί να βρίσκεται ο Αλέξανδρος, σε έναν αγώνα που διεξάγεται με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι είναι ασθενείς και μεταβαλλόμενοι και η περιοχή έχει πολλά ρεύματα. Στο τραμπολίνο, η Αντωνία Σακελλαρίδου ήρθε 9η.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή