Κυρ. Μητσοτάκης: Στρατηγική καμένης γης από το Μαξίμου

Κυρ. Μητσοτάκης: Στρατηγική καμένης γης από το Μαξίμου

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέο καμπανάκι για την οικονομία χτύπησε ο Κυρ. Μητσοτάκης από την Πρέβεζα, υπογραμμίζοντας ότι επέστρεψε «στο μηδέν», ενώ διέβλεψε στρατηγική καμένης γης, καθώς όπως είπε «η μάχη δεν θα είναι εύκολη, πάνε να μετατρέψουν τα ερείπια που δημιούργησαν σε παγίδες για το αύριο». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί και πάλι να διχάσει και να ρίξει «λάσπη», ενώ έκανε ανοίγματα σε ψηφοφόρους εκτός των κομματικών τειχών.

«ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποχωρούν, δεν υποχωρούν», σημείωσε σε μια αποστροφή του λόγου του, εξαπολύοντας εφ’ όλης της ύλης επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, σε μια ομιλία με έντονο προεκλογικό χαρακτήρα, όπου εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας και των τραπεζών. «Οι τράπεζες κλυδωνίζονται ξανά μετά τη λαίλαπα του 2015, ύστερα από τρία χρόνια με capital controls και μία ακόμα αποτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση. Η αξία τους σε σχέση με το 2014 μειώθηκε κατά 96%, αν είχατε 100 ευρώ αξία μετοχών το 2014, σήμερα θα άξιζαν 4 ευρώ. Εξαϋλώθηκαν οι συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες και οι καταθέσεις έφυγαν», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι τράπεζες «δεν στέκουν καλά στα πόδια τους», «πληγή» που, όπως είπε, άνοιξε η κυβέρνηση στην καρδιά της πραγματικής οικονομίας. Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη χώρα «πολύ πιο πίσω από κει που την είχαμε πάει εμείς το 2014, και –ακόμα χειρότερα– υπονόμευσε το μέλλον της με ένα άτυπο μνημόνιο μέχρι το 2022 και με λιτότητα διαρκείας μέχρι το 2060».

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων, υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. δεν ψήφισε τις περικοπές και ότι «δίνει αγώνα» για να μην εφαρμοστεί η περικοπή. Τόνισε, ωστόσο, ότι ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τους παλιούς συνταξιούχους, όσοι βγαίνουν τώρα στη σύνταξη, «βγαίνουν με συντάξεις οι οποίες έχουν περικοπεί σημαντικά έως και 30%».

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο θετικό αφήγημα, απευθυνόμενος άλλη μία φορά στους «προδομένους ψηφοφόρους», αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, ενώ έκανε και πάλι ανοίγματα σε πολίτες ανεξαρτήτως κομματικού χρώματος. «Να τους πείσουμε τους προδομένους ψηφοφόρους ότι είμαστε εδώ και ότι έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την Ελλάδα, όχι με ψέματα, αλλά με αλήθεια, με σχέδιο και με πράξη. Εμείς θέλουμε δίπλα μας –δεν θα κουραστώ να το λέω– κάθε πολίτη, χωρίς να μας νοιάζει η κομματική του προέλευση», σημείωσε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας τη Ν.Δ. όχι μόνο μια «μεγάλη φιλελεύθερη, λαϊκή, κεντροδεξιά παράταξη», καθώς, όπως είπε, θέλουμε «να γίνουμε ένα ευρύ ρεύμα αναγέννησης και προόδου, το οποίο θα είναι ανοιχτό σε όλους».

Ψηλά, εν τω μεταξύ, παραμένει η ΔΕΗ στην ατζέντα της Πειραιώς τόσο ως προς τις ευθύνες της κυβέρνησης που τη μετέτρεψε από αναπτυξιακό πυλώνα σε «συστημικό κίνδυνο» για την οικονομία, όπως σημείωσε ο αρμόδιος τομεάρχης Κ. Σκρέκας καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, αλλά και ως προς τις αποκαλύψεις για την εξαγορασθείσα εταιρεία EDS Σκοπίων, ενώ η Μαρία Σπυράκη ζήτησε εξηγήσεις. Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. φέρνει στη Βουλή τις καταγγελίες στελεχών της ΕΡΤ περί αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης, καθώς 27 βουλευτές της κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τον Ν. Παππά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή