Κατρούγκαλος: Οι προτάσεις Καμμένου δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών

Κατρούγκαλος: Οι προτάσεις Καμμένου δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μέχρι στιγμής οι προτάσεις του κ. Καμμένου δεν έχουν τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών».

Αυτό επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικά με τις προτάσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Πανου Καμμένου για την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη ΠΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουες Μίτσελ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην ΠΓΔΜ, ενώ κατέθεσε και ένα εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.

Ο Κατρούγκαλος μιλώντας στο News 24/7, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής: «Οι μείζονες πολιτικές αποφάσεις της Βουλής έχουν ειδικό βάρος άρα εκ των πραγμάτων συνδέονται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αυτό συμβαίνει για παράδειγμα και με τον προϋπολογισμό, όχι μόνο με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Θα περίμενα από τη ΝΔ να πάρει τέτοια πρωτοβουλία και να καταθέσει πρόταση μομφής πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Εχω την πεποίθηση ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Υπάρχουν φωνές στο Ποτάμι που δεν θέλουν την ταύτιση με την κυβέρνηση αλλά θέλουν τη συμφωνία. Ωστόσο, μπορώ να φανταστώ έναν βουλευτή το Ποταμιού να απέχει αλλά δεν μπορώ να τον φανταστώ να ψηφίζει υπέρ μια πρότασης μομφής εφόσον θέλει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών».

Μαξίμου: Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών

Παράλληλα, κυβερνητικές πήγες σε σχόλιό τους επισημαίνουν: «Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή