Σε ελληνικές ιστοσελίδες επιτέθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης Τούρκοι χάκερς

Σε ελληνικές ιστοσελίδες επιτέθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης Τούρκοι χάκερς

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ελληνικές ιστοσελίδες επιτέθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης Τούρκοι χάκερς, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Ειδικότερα, η ομάδα Ayyildiz Tim εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να τεθούν εκτός λειτουργίας περισσότερες από 100 ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων μάλιστα και κρατικές.

Πανεπιστήμια, σχολεία, η ιστοσελίδα του μπασκετικού Ολυμπιακού αλλά και της ομάδας του Ατρομήτου ήταν μεταξύ των θυμάτων, όπως σημειώνουν, της επίθεσης.

Επιπροσθέτως ας σημειωθεί πως οι επιθέσεις της συγκεκριμένης ομάδας έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο ενώ οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές, πατριώτες και κεμαλιστές ενώ είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της γειτονικής χώρας.

Την ίδια ώρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και πιο συγκεκριμένα πηγές προερχόμενες από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διευκρίνιζαν πως δεν έχει διαπιστωθεί, έπειτα από ελέγχους, δραστηριότητα που να συνδέεται με το γεγονός. Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες που θεωρητικά είχαν δεχθεί κυβερνοεπίθεση λειτουργούσαν κανονικά, ενώ και οι διαχειριστές του, επισήμως, δεν προέβησαν σε κάποια καταγγελία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή