Αρνήθηκαν την ύπαρξη μαύρων ταμείων στη Siemens οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι

Αρνήθηκαν την ύπαρξη μαύρων ταμείων στη Siemens οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνήθηκαν την ύπαρξη μαύρων ταμείων και την πρακτική των δωροδοκιών οι δύο πρώτοι από τους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν στην υπόθεση της Siemens.

O άλλοτε πρόεδρος του γερμανικού κολοσσού Heinrich von Pierer ( διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου από το 1992 ως το 1999) απολογούμενος αρνήθηκε τις παράνομες πρακτικές και ανέφερε μόνον για κάποιες «μη σύννομες» τις οποίες όμως δεν συνέδεσε με δωροδοκίες κρατικών η άλλων αξιωματούχων.

Αγνοια δήλωσε για δωροδοκίες και παράνομες πληρωμές και ο Ηλίας Γεωργίου που διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας ο οποίος έκανε λόγο για πληρωμές που είχαν στόχο τη γνώση του ανταγωνισμού και τη φιλοξενία προσώπων για τα οποία η εταιρεία ήθελε να διατηρείται μυστικότητα.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι μετείχε στη δωροδοκία του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη που ήδη έχει καταδικαστεί ενώ αρνήθηκε καταθέσεις στελεχών της Siemens στη Γερμανία που έκαναν λόγο για δωροδοκίες και τον ενέπλεκαν προσωπικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή