Ανέβαλε ο Μακρόν τον ανασχηματισμό εν μέσω δυσαρέσκειας

Ανέβαλε ο Μακρόν τον ανασχηματισμό εν μέσω δυσαρέσκειας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Για την Παρασκευή ανέβαλε τον προγραμματισμένο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ εξέτασαν τα διάφορα σενάρια για τον διορισμό νέου υπουργικού συμβουλίου, μετά την αποχώρηση τριών υπουργών από τα τέλη Αυγούστου. Ο Μακρόν πρέπει, όμως, να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της ανανεωτικής κεντρώας κυβέρνησής του.

«Ο πρόεδρος επιθυμεί να εκμεταλλευθεί πλήρως τον χρόνο που του δίνεται για να συστήσει κυβερνητική ομάδα, με ηρεμία και επαγγελματισμό», ανέφερε χθες εκπρόσωπος του Μεγάρου των Ηλυσίων που αποκάλυψε ότι ο ανασχηματισμός θα πρέπει να περιμένει την επιστροφή του Μακρόν, την Παρασκευή, από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην Αρμενία.

Η δημοτικότητα του προέδρου Μακρόν έχει σημειώσει σημαντική υποχώρηση τους τελευταίους μήνες, μόλις με το 30% των Γάλλων να δηλώνει ικανοποιημένο από την πολιτική της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, ολοένα και περισσότεροι Γάλλοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την αλαζονεία του προέδρου και την επιμονή του να προωθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες ευνοούν τους πλουσιότερους συμπατριώτες του.

«Η ικανότητα του Μακρόν να προσελκύει πολιτικά στελέχη έχει περιοριστεί σημαντικά. Πολλοί αναρωτιούνται εάν θα καταδικάσουν την πολιτική σταδιοδρομία τους αποδεχόμενοι υπουργικό χαρτοφυλάκιο σε μια κυβέρνηση Μακρόν, η οποία μπορεί να βυθιστεί σε κρίση σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά τις ευρωεκλογές», λέει ο βουλευτής του αριστερού κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία Αλεξίς Κορμπιέρ.

Ιδιαιτέρως επιβλαβής για τον Μακρόν υπήρξε η πρόσφατη παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος εγκαταλείποντας την κυβέρνηση άσκησε οξεία κριτική στον αρχηγό του κράτους για την αλαζονεία και την αδυναμία του να επικοινωνήσει με απλούς ψηφοφόρους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή