Το πρόγραμμα της επίσκεψης Σταϊνμάγερ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Σταϊνμάγερ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και την επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Προκόπη Παυλόπουλο αρχίζει σήμερα η διήμερη επίσκεψη του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και της συζύγου του Eλκε Μπουντενμπέντερ στην Αθήνα. Ο Γερμανός πρόεδρος μετά το Προεδρικό θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Το μεσημέρι θα μεταβεί μαζί με τον Ελληνα ομόλογό του στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα «Νέοι και μέλλον της Ευρώπης», ενώ το απόγευμα θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία του κ. Παυλόπουλου. Απόψε θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ αύριο ο κ. Σταϊνμάγερ και η σύζυγός του θα μεταβούν στη Μεσσηνία, συνοδευόμενοι από τον κ. Παυλόπουλο και τη σύζυγό του.

Το πρωί της Παρασκευής θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στην Ιθώμη, όπου θα τους ξεναγήσει ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης. Λίγο αργότερα, ο κ. Σταϊνμάγερ θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας, σε ειδική τελετή στο παλαιό δημαρχείο της πόλης, και το απόγευμα της Παρασκευής θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή