Ο Ντίας- Κανέλ ο πρώτος Κουβανός πρόεδρος που απέκτησε λογαριασμό στο Twitter

Ο Ντίας- Κανέλ ο πρώτος Κουβανός πρόεδρος που απέκτησε λογαριασμό στο Twitter

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μιγκέλ Ντίας- Κανέλ έγινε χθες Τετάρτη ο πρώτος Κουβανός πρόεδρος που απέκτησε λογαριασμό στο Twitter, προσπαθώντας να εκσυγχρονίσει την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης σε μια χώρα όπου οι πολίτες έχουν συνηθίσει τις αργές κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Ο λογαριασμός του Κανέλ συγκέντρωσε περισσότερους από 8.600 ακόλουθους μέσα σε λίγες ώρες και ένα από τα πρώτα του tweet. ήταν: «Βρισκόμαστε στην Πινάρ ντελ Ρίο όπου κυριαρχεί η αλληλεγγύη και οι προσπάθειες να ανακάμψουμε από τις επιπτώσεις του κυκλώνα Μάικλ», έγραψε ο πρόεδρος της Κούβας σε ένα 

Ο 58χρονος πρόεδρος της Κούβας επιθυμεί επίσης να ενισχύσει τη χρήση των νέων τεχνολογιών και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα, αν και λίγοι άνθρωποι έχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο στο σπίτι τους και μόλις έχει αρχίσει να διαδίδεται το ίντερνετ στα κινητά τηλέφωνα.

«Ο νέος πρόεδρος είναι ένας σύγχρονος Κουβανός και (…) σήμερα προσαρμόζεται στις νέες μεθόδους επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο», επεσήμανε ο πολιτικός επιστήμονας Αρτούρο Λόπες- Λέβι.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι η δεν θα πρέπει να υπάρχουν υπερβολικές προσδοκίες από την κίνηση αυτή του Ντίας-Κανέλ, αν και αντικατοπτρίζει «την ικανότητά του να εκσυγχρονίσει τον τρόπο άσκησης της πολιτικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή