ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θράψαλο με κουρκούτι μπίρας

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Θαλασσινά, Συνταγές, Αλκοόλ, Θράψαλο

Εύκολο / Προετοιμασία: 5΄, Τηγάνισμα: 15΄
 

Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 1 κιλό θράψαλα, σε  ροδέλες
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 7 γρ. αλάτι
  • 350 ml μπίρα
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα


Διαδικασία

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά την μπίρα, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα θράψαλα στο κουρκούτι, τινάζουμε ελαφρώς και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ