Το σχέδιο του Ερντογάν για να σώσει την οικονομία της Τουρκίας

Το σχέδιο του Ερντογάν για να σώσει την οικονομία της Τουρκίας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το  οικονομικό πλάνο  του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  προκειμένου «να διατηρηθεί η μακροοικονομική σταθερότητα, να αυξηθεί η παραγωγή και να βελτιωθεί η ευημερία» , δημοσιεύτηκε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκίας

Στο πρόγραμμα της Άγκυρας με τίτλο «Προετοιμασία του επενδυτικού προγράμματος για την περίοδο 2019-2021»  αναφέρεται ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη να εφαρμόσει ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα» που έχει στόχο την διατήρηση της σταθερότητας των τιμών, τη μείωση του πληθωρισμού και  την περαιτέρω ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Σύμφωνα με το βαλκανικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΒΝΑ, που επικαλείται το τουρκικό Anadolu, με εντολή του Ερντογάν στο επενδυτικό πρόγραμμα του 2019 δεν θα συμπεριληφθούν νέα έργα, εκτός από τις υποχρεωτικές περιπτώσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των μέτρων αποταμίευσης.

«Έργα που δεν εξυπηρετούν άμεσα τις επείγουσες ανάγκες των πολιτών μας ή την αύξηση της προστιθέμενης αξίας στην οικονομία δεν θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα » δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αντίθετα, «η Άγκυρα θα επικεντρωθεί στην «αποτελεσματική χρήση των πόρων που διατίθενται για δημόσιες επενδύσεις».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή