Θα αλλάξουν ονομασίες αεροδρόμια της Μόσχας – Ντοστογιέφσκι, Τολστόι ανάμεσα στα ονόματα

Θα αλλάξουν ονομασίες αεροδρόμια της Μόσχας – Ντοστογιέφσκι, Τολστόι ανάμεσα στα ονόματα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο πρόγραμμα με τη επωνυμία «Μεγάλα ονόματα της Ρωσίας» που ανακοινώθηκε σήμερα, προβλέπει τη μετονομασία 45 αεροδρομίων της χώρας, στα οποία θα δώσουν τα ονόματα διακεκριμένων Ρώσων συγγραφέων αλλά και επιστημόνων.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο μητροπολίτης Πσκόφ και Παρχόφ , Τίχον Σεφκουνόφ, ο οποίος είναι ένας από τους παράγοντες της πρωτοβουλίας αυτής, στα τρία διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας θα πρέπει να δοθούν τα ονόματα ανθρώπων που είχαν σημαντική συμβολή στην ιστορία και την επιστήμη της χώρας.

Το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας θα μπορούσε κατά την άποψη του να μετονομασθεί σε αεροδρόμιο Ντμίτρι Μεντελέγιεφ που είναι ένας γνωστός Ρώσος επιστήμονας σε όλο τον κόσμο, το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο να πάρει το όνομα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι που είναι ο πιο γνωστός Ρώσος συγγραφέας στο εξωτερικό , ενώ το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο θα μπορούσε να μετονομασθεί σε αεροδρόμιο Λέοντα Τολστόι.

Ο μητροπολίτης Σεργκουνόφ , είπε ότι αυτή είναι προσωπική του άποψη και η τελική απόφαση θα ληφθεί κατόπιν ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί σε εθνικό επίπεδο, στο διάστημα από 8-30 Νοεμβρίου. Οι πολίτες θα καταθέτουν τις προτάσεις τους σε ειδική ιστοσελίδα, ενώ έως τις 7 Νοεμβρίου το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της κοινή Γνώμης (WCIOM) θα έχει διαμορφώσει ανά κάθε ρωσική οντότητα λίστες που θα περιέχουν τρία ονόματα. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στις 5 Δεκεμβρίου.

Πηγή:  kommersant

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή