Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Ελαβα την επιστολή αποβολής, όλα θα κριθούν σε 3 μήνες

Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Ελαβα την επιστολή αποβολής, όλα θα κριθούν σε 3 μήνες

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστολή αποβολής από την Δ.Ο.Ε.Σ. έλαβε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την οποία προκύπτει ότι η οριστική απόφαση για το αν θα παραμείνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στους κόλπους του διεθνούς οργανισμού θα ληφθεί στις αρχές της επόμενη χρονιάς.

Όπως δήλωσε ο κος Νικόλαος Οικονομόπουλος, στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, τονίζεται ότι «η ενεργοποίηση της ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019».

Για την τελική απόφαση θα ληφθεί υπόψιν η πρόοδος της εξυγίανσης του ελληνικού οργανισμού, που ήδη υλοποιείται.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονομόπουλου:

«Σήμερα και ώρα 14:17 έλαβα επιστολή από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Francesco Rocca, στην οποία μου ανακοινώνει ότι η ενεργοποίηση της ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, στην 36η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Γενεύη, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι στην περίπτωση που μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της Δ.Ο.Ε.Σ., θα ανασταλεί κάθε περαιτέρω διαδικασία εις βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οριστικά και αμετάκλητα.

Από τώρα με ενημερώνει ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης & Διαμεσολάβησης θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης του "οδικού" χάρτη, ώστε όταν ολοκληρώσουμε την υλοποίηση των υπολειπόμενων προαπαιτούμενων αυτομάτως ανακαλείται η απόφαση της αναστολής, καθώς ήδη ο Πρόεδρος Rocca έχει εξουσιοδοτηθεί από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. προς τούτο».

Νωρίτερα, σε επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΕΣ ενημέρωνε ότι «μέχρι στιγμής δεν μας έχει αποσταλεί καμία σχετική απόφαση» ενώ ο ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, δήλωσε ότι η διαδικασία αποπομπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον διεθνή οργανισμό, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά από έναν χρόνο, γίνεται με «αποκλειστική ευθύνη» της εκλγεμένης διοίκησης, 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή