Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Ανέτοιμος αλλά η νίκη μετράει

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Ανέτοιμος αλλά η νίκη μετράει

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα… επαγγελματική, παρά εντυπώσεων, έκανε ο Παναθηναϊκός στη φετινή Ευρωλίγκα, επικρατώντας της Μακάμπι (89-84) στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου η παρουσία των 13.000 θεατών έδειξε ότι η πορεία μέχρι το φάιναλ φορ της Βιτόρια θα έχει χιλιάδες συνοδοιπόρους με την πίστη τους στις ικανότητες των «πρασίνων» και την ολοκλήρωση του μεγάλου στόχου που είναι η επιστροφή στη διεκδίκηση του έβδομου τροπαίου.

Ο Παναθηναϊκός δεν απέφυγε τη διπροσωπία στο πρώτο ημίχρονο (46-45), άρχισε το παιχνίδι με επιθετικό ενθουσιασμό και συγκέντρωση, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα στην αμυντική προσπάθειά του. Η παρουσία του Νικ Καλάθη ήταν καταλυτική, αλλά ο βαθμός εξάρτησης της συνολικής απόδοσης των «πρασίνων» απ’ αυτή του διεθνούς πλέι μέικερ παραμένει πολύ μεγάλος και εξακολουθεί να είναι άλυτο πρόβλημα. Ο Καλάθης που δεν είναι… βιονικός για να παίζει 40 λεπτά (αγωνίστηκε 35), μοίρασε 14 ασίστ από τις 22 του «τριφυλλιού» και στη δημιουργία του παιχνιδιού «άγγιξε» το άριστα. Η ποιοτική διαφορά του από τον Λεκαβίτσιους δείχνει… χαώδης, παρά τον δεύτερο χρόνο παρουσίας του Λιθουανού στην ομάδα.

Στις θέσεις των ψηλών, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε όσα περίμενε από τους Λάσμε και Γκιστ, παρά το μικρό ξέσπασμα του πρώτου στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ η συνεισφορά ενέργειας από τον Αντετοκούνμπο και τον Μήτογλου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν επέτρεψε στη Μακάμπι να αντιδράσει περαιτέρω, όταν προηγήθηκε 64-67 και δέχθηκε σερί 7-0. Η διαχείριση του σκορ και του χρόνου στην τελευταία περίοδο ήταν η καλύτερη δυνατή από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Η άμυνα, με την ταυτόχρονη παρουσία των Παππά και Λάσμε, έγινε η σταθερά των γηπεδούχων, όταν στην επίθεση ο Ματ Λοτζέσκι «κεντούσε» και ήταν η πιο αξιόπιστη απειλή για το ισραηλινό καλάθι. Η αμερικανική τριάδα των Ουίλμπεκιν, Μπλακ και Ρολ ήταν η δύναμη «πυρός» της Μακάμπι (18 λάθη), αλλά ο τεχνικός της Νέβεντ Σπάχια χρειαζόταν τουλάχιστον έναν ακόμη παίκτη στην παραγωγή του σκορ (μεγάλος απών ο Πάργκο).

ΠΑΟ: Τόμας 9 (2), Λάνγκφορντ 13 (1), Λάσμε 8, Παπαπέτρου 4, Παππάς 6, Γκιστ 5, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 20 (2), Καλάθης 8 (1), Αντετοκούνμπο 10 (1), Μήτογλου 6.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Γουίλμπεκιν 24 (5), Ο’ Μπράιαντ 4, Καλοϊάρο 11 (1), Ρολ 15 (1), Κέιν 7 (1), Τάιους 5, Ντι Μπαρτολομέο 2, Μπλακ 14, Ζούσμαν 2.

• Σε άλλα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής: ΤΣΣΚΑ – Μπαρτσελόνα 95-75, Μπάγερν – Εφές 71-90.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή