«Ρίξτε τους τόνους στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

«Ρίξτε τους τόνους στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων της UEFA κυρίως αλλά και της FIFA με τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Παρόντες ήταν από την πλευρά της UEFA οι Ζόραν Λάκοβιτς και Αντζελο Ρηγόπουλος και ο γραμματέας της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA Μάριος Γεωργίου.

Aπό την ΕΠΟ παρόντες ήταν ο πρόεδρος Ευ. Γραμμένος, που αποχώρησε στα μέσα του δείπνου για να μεταβεί στο δείπνο προς τιμήν της αποστολής της Ουγγαρίας με αφορμή το αποψινό παιχνίδι των εθνικών ομάδων ανδρών, και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της Ομοσπονδίας Πετρ Φούσεκ.

Από την πλευρά των ομάδων, τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ Ευαγγελία Σουλούκου, τον ΠΑΟΚ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης, την ΑΕΚ η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Αγγελική Αρκάδη και τον Παναθηναϊκό ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Οι άνθρωποι της UEFA ζήτησαν από τους εκπροσώπους των τεσσάρων ΠΑΕ να χαμηλώσουν τους τόνους στη συνέχεια του πρωταθλήματος, επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στον πρόεδρο της ΕΠΟ και πρότειναν οι Ελληνες διαιτητές να σφυρίζουν σε πρωταθλήματα του εξωτερικού, ως διαδικασία ανταλλαγής. Εδειξαν, μάλιστα, αισιόδοξοι ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να φτιάξει.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ζητήθηκε να μπουν ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς των διεκδικητών του τίτλου, κάτι που φαντάζει πρακτικά αδύνατο, καθώς δεν είναι εύκολο να βρουν διαθέσιμους διαιτητές. Αυτό που θα γίνει είναι να οριστούν ξένοι διαιτητές στους αγώνες μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων, καθώς και στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ – Αρη.

Νέες επαφές σήμερα

Σήμερα το πρωί οι Ζόραν Λάκοβιτς, Μάριος Γεωργίου και Αντζελο Ρηγόπουλος θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και στη συνέχεια θα μεταβούν στη ΓΓΑ για να συναντηθούν με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα θα είναι το VAR, για το οποίο η κυβέρνηση έχει αναλάβει τον διαγωνισμό για την ανάδοχο εταιρεία και τη χρηματοδότησή του, αλλά και θέματα που αναφέρθηκαν στην επιστολή που απέστειλε η γενική γραμματέας της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, στην ΕΠΟ και στα οποία εμπλέκεται και η Πολιτεία.

Τα θέματα αυτά είναι η αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και η χειραγώγηση αγώνων, για τα οποία απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις.

Επιπλέον, θα συζητηθούν και οι διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υφυπουργός Αθλητισμού και αφορούν ποδοσφαιρικά ζητήματα.

Χθες, ο κ. Βασιλειάδης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Φούτμπολ Λιγκ, οι άνθρωποι της οποίας του ζήτησαν οικονομική βοήθεια για να μπορέσει να αρχίσει το πρωτάθλημά τους στις 20 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή