Ρωσία: Πιθανή συνάντηση Πούτιν-Τραμπ τον Νοέμβριο στο Παρίσι

Ρωσία: Πιθανή συνάντηση Πούτιν-Τραμπ τον Νοέμβριο στο Παρίσι

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να συναντηθούν στο Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου, αν ο Λευκός Οίκος ενδιαφέρεται να συνεχίσει τον διάλογο σε υψηλό επίπεδο, δήλωσε ο Γκεόργκι Μπορισένκο επικεφαλής της υπηρεσίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδια για τη Βόρεια Αμερική σε συνέντευξή του στο Sputnik.

«Σίγουρα είμαστε ανοικτοί σε συζητήσεις για όλο το εύρος τον διμερών μας σχέσεων με την Ουάσινγκτον. Αν η αμερικανική πλευρά ενδιαφέρεται να συνεχίσει τον διάλογο, και ο πρόεδρος Τραμπ φαίνεται να έχει εκδηλώσει τέτοιο ενδιαφέρον, θα δούμε πότε και πώς μπορεί να γίνει», εξήγησε ο Μπορισένκο.

Απαντώντας στην ερώτηση αν οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι στη διάρκεια των εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρξει τότε μια επαφή, αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει σχετικό αίτημα από τις ΗΠΑ.

Τραμπ και Πούτιν είχαν μια πρώτη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι στις 16 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή