Ξανά υποψήφια στην Αττική η Ρένα Δούρου

Ξανά υποψήφια στην Αττική η Ρένα Δούρου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημες ανακοινώσεις για επτά από τις δεκατρείς περιφέρειες έγιναν χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι μέσα στους υποψηφίους που θα «πάρουν το χρίσμα» από το κυβερνών κόμμα είναι και ο Απόστολος Κατσιφάρας στη Δυτική Ελλάδα, που την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε και από το ΚΙΝΑΛ, αποτυπώνει πως το σχέδιο για συγκρότηση «κεντροαριστερού μετώπου», με όχημα τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προχωρεί ακάθεκτο και έχει πάρει πλέον σάρκα και οστά.

Κατά τα λοιπά, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα κατέλθουν η Ρένα Δούρου, η οποία τελικώς θα είναι εκ νέου υποψήφια στην Αττική, οι νυν περιφερειάρχες Ιονίου Θόδωρος Γαλιατσάτος και Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, ο Γιώργος Δέδες στην Πελοπόννησο, που σήμερα είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, ο Κώστας Κατσιμίγας στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Στερεά Ελλάδα. Αντίθετα,με τον κ. Κατσιφάρα, στη σχετική λίστα των υποψηφίων δεν είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης, στον οποίο μάλιστα είχε αναφερθεί ονομαστικά ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Προφανώς, το γεγονός ότι η Ν.Δ. έχει εξαγγείλει πως προτίθεται να τον στηρίξει, χωρίς όμως να έχει το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει δημιουργήσει ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της Π.Γ. δόθηκε έμφαση στα όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής: ο πρωθυπουργός εστίασε στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση και στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που εξήγγειλε στη ΔΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή