Ευρωλίγκα: Σήμερα ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη

Ευρωλίγκα: Σήμερα ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δύσκολη έδρα της Χίμκι και το «άγνωστο» –ακόμη– επίπεδο δυναμικότητας του Ολυμπιακού είναι οι δύο βασικοί παράγοντες του σημερινού αγώνα των «ερυθρολεύκων» με τη ρωσική ομάδα (20.00) για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Απέναντι στην ομάδα του πρώην προπονητή του, Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός καλείται να αρχίσει νικηφόρα τη φετινή διοργάνωση, αν και πιθανή ήττα δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στη μελλοντική πορεία του. Η απόδοση του Ολυμπιακού και η διάρκειά της είναι τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς και ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός για την καθοδήγηση που θα τους δώσει.

«Η Χίμκι είναι μια πολύ καλή ομάδα και πέρυσι είχε πολύ καλή σεζόν. Εχει πολύ καλό προπονητή. Είναι ένας Ελληνας προπονητής που κατά το παρελθόν έχει κοουτσάρει με πολύ μεγάλη επιτυχία τον Ολυμπιακό. Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι είναι δύσκολο», δήλωσε ο Μπλατ, ο οποίος θα γνωρίζει πριν από το τζάμπολ εάν θα συμπεριλάβει στη 12άδα τον Κώστα Παπανικολάου. «Κανείς δεν είναι ακόμη έτοιμος αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η πραγματικότητα. Προτεραιότητά μας είναι η σταθερότητα. Με την έλευση του νέου προπονητή, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να αλλάξει φιλοσοφία στο παιχνίδι του, προτιμά πιο γρήγορο κι επιθετικό μπάσκετ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό», τόνισε ο Ελληνας κόουτς.

Οι παίκτες της Χίμκι για να τιμήσουν τη μνήμη του πρώην συμπαίκτη τους Τάιλερ Χάνικατ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στην Αμερική, πριν από 3 μήνες, θα φορέσουν μπλούζες με το όνομά του, στην προθέρμανση του αγώνα.

Η πρώτη αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια: Μπούντουσνοστ – Αρμάνι, Ζαλγκίρις – Μπασκόνια και Φενέρ – Γκραν Κανάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή