Λιγότερη ώρα κράτησε η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο (βίντεο)

Λιγότερη ώρα κράτησε η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο (βίντεο)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Airbus που πραγματοποίησε την πτήση Σιγκαπούρη-Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη εμπορική αεροπορική διαδρομή στον κόσμο, έφθασε στις 05:29 τοπική ώρα (12:29 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, έπειτα από πτήση σχεδόν 18 ωρών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ), η πτήση SQ22 της Singapore Airlines προσγειώθηκε έπειτα από περίπου 17 ώρες και 52 λεπτά στον αέρα, ενώ είχε απογειωθεί από την Σιγκαπούρη στις 23:37.

Η SQ22 χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο και ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει 19 ώρες, για την ακρίβεια 18 ώρες και 25 λεπτά που είναι η θεωρητική διάρκεια της πτήσης.

Τελικά, το ταξίδι για τους 161 επιβάτες κράτησε λίγο λιγότερο. Ωστόσο, με αυτή τη νέα πτήση η Singapore Airlines ανακτά την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις πιο μακρές πτήσεις. Τα πρωτεία κατείχε μέχρι τώρα η πτήση Όκλαντ-Ντόχα της Qatar Airways.

Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η εταιρία προτείνει τη διαδρομή αυτή. Τη λειτουργούσε για εννέα χρόνια προτού την εγκαταλείψει το 2013 όταν η έκρηξη των τιμών του πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι αποδοτική.

Τότε χρησιμοποιούσε ένα A340-500, ένα αεροπλάνο με τέσσερις κινητήρες και πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων από ό,τι το καινούριο Airbus A350-900 ULR.

H Airbus παρέδωσε τον Σεπτέμβριο στη Singapore Airlines το πρώτο της A350-900 ULR, το οποίο καταναλώνει 25% λιγότερα καύσιμα από τους προκατόχους του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή