Ιωάννινα: Πρόβα χειμώνα

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνδυάστε τα μοναδικά αξιοθέατα με αξέχαστες διαδρομές στη φύση.

Τα Ιωάννινα είναι η ιδανική εξόρμηση για όσους αγαπούν τις ατμοσφαιρικές εικόνες, τα ιδιαίτερα αξιοθέατα και τις διαδρομές με εκρηκτικά χρώματα.

•Η ωραιότερη βόλτα γίνεται δίπλα στη λίμνη πεζή ή με ποδήλατο. Ξεκινήστε από την πλατεία Μαβίλη και περπατήστε στην πεζοδρομημένη διαδρομή περιμετρικά του τείχους του Κάστρου, που μαζί με τον ποδηλατόδρομο φτάνουν έως την περιοχή Κατσικά (7 χλμ.). Η δεύτερη ωραιότερη βόλτα είναι εκείνη που θα κάνετε στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Απολαύστε την απόλυτη γαλήνη και τα τιτιβίσματα των πουλιών και φωτογραφίστε το Φετιχέ Τζαμί και τον τάφο του Αλή Πασά. Δείτε το μικρό Βυζαντινό Μουσείο (τηλ. 26510-25989) και κυρίως το Μουσείο Αργυροτεχνίας (τηλ. 26510-64065, www.piop.gr) του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

•Με πλεύση 15 λεπτών θα φτάσετε στο Νησί για έναν γαλήνιο περίπατο στη φύση ή για μια απλή επίσκεψη στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος, όπου στεγάζεται το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου (τηλ. 26510-81791). 

•Στο Πέραμα, 4 χλμ. από τα Γιάννενα, βρίσκεται το ομώνυμο σπήλαιο, από τα ωραιότερα των Βαλκανίων. Η διαδρομή έχει μήκος 1.100 μ. και η περιήγηση διαρκεί 45 λεπτά (τηλ. 26510-81521). Στο χωριό μπορείτε να καθίσετε στα Φιλέματα (πάροδος Σπηλαίου, τηλ. 26510-81192), για νόστιμους μεζέδες.

•Προμηθευτείτε γιαννιώτικα σιροπιαστά από το Διεθνές (τηλ. 26510-85901) και το βράδυ καθίστε στο Blue Gin (Εθν. Αντιστάσεως 40, τηλ. 6932-020361) για κοκτέιλ από τοπικές πρώτες ύλες, όπως κρασί Ντεμπίνα, ζαγορίσιες μαρμελάδες κ.ά.

•Για βόλτες στην πλούσια φύση, ανηφορίστε προς το Ζαγόρι. Η περιοχή είναι τεράστια, οπότε, ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτετε, θα προσεγγίσετε διαφορετικά μέρη. H πιο σύντομη διαδρομή οδηγεί στα χωριά Δίλοφο (34 χλμ.) και Κήποι (37 χλμ.) ή στη Βίτσα (36 χλμ.) και στο Μονοδένδρι (39χλμ.).                  

* Τα Ιωάννινα απέχουν από την Αθήνα 411 χλμ. (4 ώρες και 30΄) μέσω της Ιονίας Οδού και 261 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη (περίπου 3 ώρες).

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo: www.booking.com

TIP: Από τις 11 έως τις 14/10 τα Ιωάννινα φιλοξενούν την 1η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων. Η βασική της εκδήλωση εμπνέεται από το βαλκανικό πανηγύρι, ενώ εικαστικές εγκαταστάσεις, ομιλίες, εργαστήρια και εκθέσεις ανοίγουν διάλογο μεταξύ σύγχρονης τέχνης και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.


ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΜΕ ΤΟ VOLVO XC40

ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στη διαδρομή έως τα Ιωάννινα εκτιμήσαμε την απολαυστική ποιότητα κύλισης του XC40. Τα μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης σε συνδυασμό με το σύστημα ανάρτησης, που λειτουργεί ως… μαγικό χαλί, αντιμετώπισαν κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος αποτελεσματικά, παρά τους 18 ιντσών τροχούς. Η τεχνολογία που προσφέρουν τα αυτοκίνητα της Volvo είναι για σεμινάριο, ενώ η οθόνη αφής 9 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό εξυπηρετεί την ψυχαγωγία, αλλά και την άνεση του οδηγού. Στα αυτοκίνητα της κατηγορίας η Volvo χρησιμοποιεί για πρώτη φορά 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.500 κ.εκ. Οι 156 ίπποι με τα 265 Nm ροπής ήταν ό,τι πραγματικά χρειαστήκαμε για να κινηθούμε, κρατώντας χαμηλά τη μέση κατανάλωση. Η επέμβαση των συστημάτων ασφαλείας, όπως είναι το City Safety (αυτόνομο φρενάρισμα), δεν χρειάστηκε, αλλά και μόνο με τη σκέψη της «παρουσίας» τους στην έκδοση που οδηγήσαμε, νιώθαμε ακόμα πιο ασφαλείς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή