Εκκληση Ζάεφ στην αντιπολίτευση να στηρίξει τη Συμφωνία

Εκκληση Ζάεφ στην αντιπολίτευση να στηρίξει τη Συμφωνία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nα στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης για συνταγματική αναθεώρηση κάλεσε εκ νέου του βουλευτές της αντιπολίτευσης VMRO ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος όπως σημείωσε διακυβεύεται το μέλλον της χώρας.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής των Σκοπίων ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε πως «όλα έχουν ειπωθεί, αλλά το ερώτημα είναι αν μπορέσουμε να επιτύχουμε συναίνεση για την προσπάθεια της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Το μόνο θέμα που ενώνει τη χώρα».

«Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε με τις προσδοκίες μας για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αν χάσουμε αυτή την ευκαιρία», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ/

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής συμμαχίας, Γκόραν Μισόβσκι, κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE στη σύνοδο της Δευτέρας «να υποστηρίξουν τις συνταγματικές τροποποιήσεις που απορρέουν από τη συμφωνία των Πρεσπών και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την παροχή ευρωπαϊκού μέλλοντος στους πολίτες της "Μακεδονίας"».

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι οι βουλευτές του VMRO-DPMNE δεν θα ψηφίσουν τη Δευτέρα για τις συνταγματικές τροπολογίες», τόνισε συμπληρώνοντας επιπροσθέτως τη σημασία της προσπάθειας για ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τέλος, ας σημειωθεί πως την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη γειτονική χώρα για το αν η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ θα καταφέρει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να προχωρήσει στην αλλαγή Συντάγματος, σε διαφορετική περίπτωση η γειτονική χώρα φαίνεται να οδεύει προς πρόωρες εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή