Facebook: Προσωπικά δεδομένα 29 εκατομμυρίων χρηστών υπέκλεψαν οι χάκερς

Facebook: Προσωπικά δεδομένα 29 εκατομμυρίων χρηστών υπέκλεψαν οι χάκερς

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζική κυβερνοεπίθεση στους λογαριασμούς των χρηστών του επιβεβαίωσε σήμερα το Facebook. Η επίθεση είχε ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα εναντίον 30 εκατομμυρίων χρηστών και κατέληξε με την κλοπή δεδομένων από περίπου 29 εκατομμύρια χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, από 15 εκατομμύρια χρήστες εκλαπήσαν το όνομα και οι επαφές τους, ανάμεσά τους ο τηλεφωνικός αριθμός και το email τους, ή και τα δύο.

Για άλλους 14 εκ. χρήστες οι χάκερς υπέκλεψαν στοιχεία όπως το username, το φύλο, τη γλώσσα το status προσωπικής σχέσης, τη θρησκεία, τον τόπο κατοικίας, την ημερομηνία γέννησης, στοιχεία για την εκπαίδευση και την εργασία των χρηστών καθώς και τα τελευταία δέκα μέρη που έκαναν check in.

Δεν διαπιστώθηκε πάντως να έχουν κλαπεί προσωπικά μηνύματα ή οικονομικά δεδομένα.

Σε ένα εκατομμύριο λογαριασμούς οι χάκερ δεν κατάφεραν να διεισδύσουν στα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.
 
Το Facebook διευκρίνισε ότι συνεργάζεται με την ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) που συνεχίζει τις έρευνες και ότι οι αρχές του έχουν ζητήσει να μην αποκαλυφθούν άλλες λεπτομέρειες.
 
Η μετοχή του Facebook υποχώρησε κατά 2,6% όταν ανακοινώθηκε η παραβίαση, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Σήμερα, μετά τη νέα ανακοίνωση, έχανε περίπου 1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή