Συμβολική επίσκεψη των δύο Προέδρων στην αρχαία Μεσσήνη

Συμβολική επίσκεψη των δύο Προέδρων στην αρχαία Μεσσήνη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης από τον αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη άρχισε χθες το πρωί η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην Ελλάδα.

«Σε υποδέχομαι όχι μόνο στην πατρίδα μου, αλλά σ’ ένα από τα κέντρα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Είναι, βέβαια, μεταγενέστερο από άλλα, αλλά δεν παύει ν’ αποπνέει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, την τέχνη από τη μία πλευρά, αλλά και τη δημοκρατία από την άλλη. Γιατί τα αρχαία θέατρα είναι χώροι όπου, βεβαίως, η τέχνη όχι μόνο δημιουργήθηκε αλλά διδάχθηκε. Αλλά είναι και χώροι όπου οι δημοκρατικές διαδικασίες εξελίχθηκαν, για να έχουμε σήμερα αυτήν τη δημοκρατία, την οποία οφείλουμε να υπερασπισθούμε, ιδίως εμείς οι Ευρωπαίοι», είπε ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Γερμανό ομόλογό του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμεινε μάλιστα στον συμβολισμό της αρχαίας Μεσσήνης, υπογραμμίζοντας ότι την επέλεξε επειδή «εδώ συνυπάρχουν οι τρεις πυλώνες του κοινού μας πολιτισμού: αρχαία Ελλάδα, αρχαία Ρώμη, χριστιανική διδασκαλία. Αυτόν τον πολιτισμό, αυτή την Ευρώπη είμαστε αποφασισμένοι και οι δυο μας και οι λαοί μας να την υπερασπισθούμε τούτες τις ώρες, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Γι’ αυτό ήρθαμε εδώ, αυτό θελήσαμε να συμβολίσουμε».

Ακολούθησε επίσκεψη των δύο προέδρων στην Καλαμάτα, όπου ο κ. Σταϊνμάγερ ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης και του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί, παρουσία του κ. Παυλόπουλου, ενώ στη συνέχεια οι δύο άνδρες περπάτησαν στην πόλη, όπου σταμάτησαν και για καφέ.

Στη συνέχεια οι δύο πρόεδροι επιβιβάστηκαν στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος και από το λιμάνι της Καλαμάτας κατευθύνθηκαν στην παραλία της Βέργας για το γεύμα προς τιμήν του Γερμανού προέδρου, ο οποίος αναμενόταν να αναχωρήσει χθες το απόγευμα για το Βερολίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή