Ο ράπερ Γουέστ υπέρ του «ήρωα» Τραμπ

Ο ράπερ Γουέστ υπέρ του «ήρωα» Τραμπ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες οι Ρεπουμπλικανοί κινδυνεύουν να χάσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ το έριξε στο… ραπ. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τον μαύρο μουσικό Κάνιε Γουέστ, ο οποίος επαίνεσε, με παραληρηματική γλώσσα γεμάτη επίθετα που δεν μεταδίδονται στην τηλεόραση, τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Γουέστ, διάσημος ράπερ και σύζυγος της σελέμπριτι Κιμ Καρντάσιαν, είναι από τους λίγους γνωστούς Αφροαμερικανούς που υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις ρατσιστικές θέσεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει. Φορώντας το καπέλο «Μake America Great Again», που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Τραμπ, ο Γουέστ αγκάλιασε τον Αμερικανό πρόεδρο και είπε στις κάμερες «Τον λατρεύω αυτόν τον άνθρωπο». Υποστήριξε ότι το καπέλο αυτό τον κάνει να νιώθει «σαν τον σούπερμαν, είναι η κάπα του σούπερμαν» και ότι ο Τραμπ κάνει ένα «ηρωικό ταξίδι».

Ο ράπερ Τ.Ι., που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γουέστ, μίλησε για «την πιο απωθητική, ντροπιαστική κίνηση απελπισίας» που έχει δει ποτέ, κατηγορώντας τον Γουέστ ως «γλείφτη».

Ο Ντόναλντ Τραμπ περνά μεγάλο μέρος του χρόνου του σε προεκλογικές εκδηλώσεις, προκειμένου να υποστηρίξει Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά και να προετοιμάσει το έδαφος για τη δική του επανεκλογή το 2020. Ενα από τα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης είναι η επέκταση της υγειονομικής κάλυψης σε ολόκληρο τον πληθυσμό, αίτημα εξαιρετικά δημοφιλές, που υποστηρίζεται κυρίως από υποψηφίους των Δημοκρατικών.

«Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν πρόβλημα», σημείωσε ο αρθρογράφος των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», Πολ Κρούγκμαν. «Η πολιτική που μισούν και που οι Δημοκρατικοί θέλουν είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Θα φανταζόταν κανείς ότι ίσως θα αντιδρούσαν αλλάζοντας πολιτική. Αλλά όχι, αντί γι’ αυτό αποφάσισαν να λένε ψέματα, επιμένοντας ότι το μαύρο είναι άσπρο και το άσπρο είναι μαύρο», σημείωσε ο Κρούγκμαν, μεταφέροντας παραδείγματα κατά τα οποία οι Ρεπουμπλικανοί εμφανίζουν τους εαυτούς τους ως υποστηρικτές της περίθαλψης για όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή