Αυστραλία: Προς απαγόρευση η αποβολή μαθητών λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους

Αυστραλία: Προς απαγόρευση η αποβολή μαθητών λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αυστραλία σκοπεύει να απαγορεύσει στα ιδιωτικά και θρησκευτικά σχολεία να αποβάλουν μαθητές τους εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς το θέμα των προσωπικών δικαιωμάτων αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει των κρίσιμων ενδιάμεσων εκλογών για την κυβερνητική συμμαχία στην περιφέρεια του Ουέντγουορθ του Σίδνεϊ στις 20 Οκτωβρίου.

«Θα λάβω μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει όσον το δυνατόν συντομότερο μία τροποποίηση που θα εξασφαλίζει ότι κανείς μαθητής σε μη δημόσια σχολεία θα αποβάλλεται εξαιτίας της σεξουαλικότητάς του», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μόρισον.

Η ανακοίνωση, η οποία προτρέπει το Κοινοβούλιο να εξετάσει το ζήτημα αυτό εντός των επομένων δύο εβδομάδων, έρχεται να προστεθεί στη συμπαράσταση που ήδη έχει εκφράσει το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Εργατικών, που δηλώνει έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση σε μία πιθανή απόφαση για κατάργηση των νομικών εξαιρέσεων, που επιτρέπουν στα θρησκευτικά σχολεία να ασκούν διακρίσεις.

Ο Μόρισον τονίζει πως η κυβέρνηση λαμβάνει υπ’ όψη τις συστάσεις μίας ειδικής επιτροπής, η οποία μελετά εάν η όποια σχετική νομοθετική μεταρρύθμιση εγκυμονεί περιορισμούς στις θρησκευτικές ελευθερίες. Οι συστάσεις της επιτροπής δεν έχουν ανακοινωθεί δημοσίως.

«Η κυβέρνησή μας δεν υποστηρίζει τον αποκλεισμό μαθητών από τα μη κρατικά θρησκευτικά σχολεία εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο αρχιεπίσκοπος Μαρκ Κόλεριτζ, που προεδρεύει της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων της Αυστραλίας, απηύθυνε έκκληση τις προηγούμενες ημέρες να πρυτανεύσουν οι αρχές της ισότητας στην εργασία και τις εγγραφές στα Καθολικά σχολεία.

«Οταν κάποιος εργάζεται, ή εγγράφεται στους κόλπους της Καθολικής κοινότητας, αναμένεται από αυτόν να ασπάζεται την αποστολή και τις αξίες του σχολείου», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του που αποτυπώνονται στην εφημερίδα Sydney Morning Herald.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το αυστραλιανό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ των γάμων μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, έπειτα από πανεθνικής εμβέλειας σφυγμομέτρηση, που κατέδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία εγκρίνει το μέτρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή