Με τον Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής η Ν.Δ.

Με τον Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής η Ν.Δ.

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποψηφίους με ισχυρό αυτοδιοικητικό στίγμα βγάζει μπροστά η Ν.Δ. στις 13 περιφέρειες της χώρας, καθώς πηγές της Πειραιώς επιβεβαίωσαν χθες ότι «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής, όπως και το ότι στη μάχη των αυτοδιοικητικών θα ριχτούν και νέα πρόσωπα, επίσης προερχόμενα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από τις «κλειδωμένες» υποψηφιότητες προκύπτει και ο βασικός άξονας γύρω απ’ τον οποίο κινήθηκε η Πειραιώς για τις επιλογές της, καθώς επέλεξε πρόσωπα είτε με ισχυρό πολιτικό προφίλ είτε με μακρά διαδρομή και εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση. Στελέχη της Ν.Δ., εξάλλου, θύμιζαν ως προς την επιλογή του Γιώργου Πατούλη ότι ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο οποίος θα είναι αντίπαλος της Ρένας Δούρου, έχει μεγάλη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση και ότι δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα καμία εκλογική μάχη. Πλην του κ. Πατούλη, «κλείδωσε» επισήμως και η υποψηφιότητα του επί τρεις θητείες δημάρχου Καλαμάτας και επί σειράν ετών προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέναντι στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δέδε και τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Εξάλλου, κατά την επίσκεψή του στην Κόρινθο την προσεχή Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εμφανιστεί μαζί με τον κ. Νίκα και να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του.

Χθες «κλείδωσαν» και δύο υποψηφιότητες νεότερων αυτοδιοικητικών στελεχών: πρόκειται για τον 34χρονο αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Φάνη Σπανό, ο οποίος θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας –καθώς αναμένεται η αποχώρηση του Κώστα Μπακογιάννη που θα διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας–, και τον 38χρονο περιφερειακό σύμβουλο Αιτωλοακαρνανίας Νεκτάριο Φαρμάκη που θα αναμετρηθεί με τον Απόστολο Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι προ ημερών από την Aρτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί της ουσίας ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες των έξι εν ενεργεία περιφερειαρχών που εξελέγησαν με τη σημαία της Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές (Απ. Τζιτζικώστας, Αλ. Καχριμάνης, Χ. Μέτιος, Κ. Αγοραστός, Χ. Καλογήρου, Γ. Χατζημάρκος), ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται επισκεπτόμενος την Κεφαλονιά να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. «Κλειδωμένη» είναι ακόμα η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ανοικτή παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια Κρήτης, όπου η Ν.Δ. ενδέχεται να στηρίξει είτε τον νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη είτε τον πρώην δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Eνημέρωση για εξωτερικά

Στον απόηχο των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου, η Ν.Δ. ζητεί πλήρη και διεξοδική ενημέρωση της Βουλής από τον Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Aμυνας για τα καίρια ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Οι βουλευτές της Ν.Δ. που μετέχουν στην Επιτροπής Εθνικής Aμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με επιστολή τους προς τον πρόεδρό της Κωνσταντίνο Δουζίνα, καλούν τους δύο υπουργούς να έρθουν στη Βουλή ώστε να αποσαφηνιστούν οι επιδιώξεις της χώρας σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή