Μπάσκετ: Πρόωρος τελικός για ΑΕΚ, δοκιμασία για Παναθηναϊκό

Μπάσκετ: Πρόωρος τελικός για ΑΕΚ, δοκιμασία για Παναθηναϊκό

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα παιχνίδι παραδοσιακών αντιπάλων στο ελληνικό μπάσκετ, η γνώριμη «μονομαχία» των «Δικεφάλων» που διατηρεί υψηλή ανταγωνιστικότητα και τρεις αγώνες, στους οποίους το ζητούμενο είναι η πρώτη νίκη για τους γηπεδούχους και τους φιλοξενουμένους, συνθέτουν το κυρίως πρόγραμμα των έξι αγώνων στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Στο ΟΑΚΑ (17.00), η ΑΕΚ που έχει βρεθεί πρόωρα σε δίνη κριτικής για τις δυνατότητές της και την προπονητική αποδοτικότητα του Λούκα Μπάνκι, ύστερα από τις δύο συνεχόμενες ήττες (Περιστέρι εκτός, Χάποελ Ιερουσαλήμ εντός) θα παίξει με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει σαφέστατα μεγαλύτερη ομοιογένεια. Τρίτη ήττα για την ΑΕΚ θα ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» με αποδέκτες δύο ξένους παίκτες, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχει διοικητική στήριξη στον Ιταλό προπονητή.

Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον (18.00), ο άλλοτε «αυτοκράτορας» Αρης θα υποδεχθεί τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και μπορεί η ατμόσφαιρα στις εξέδρες να θυμίζει τις επιτυχίες των γηπεδούχων στο παρελθόν, όμως ουσιαστικά πρόκειται για ντέρμπι… ονομάτων, καθώς ο Παναθηναϊκός διαθέτει κατά πολύ ακριβότερη ομάδα και κατά συνέπεια ποιοτικότερη.

Στη Λήμνο (15.45), ο νεοφώτιστος στην Α1 κατηγορία και νεοσύστατος συνολικά στο μπάσκετ, Ηφαιστος, θα κάνει τα «αποκαλυπτήριά» του, ενώπιον των νησιωτών φιλάθλων του, υποδεχόμενος τον Πανιώνιο. Η πρώτη νίκη είναι ο στόχος και των δύο ομάδων, όπως το ίδιο θα συμβεί και στην αναμέτρηση Ρεθύμνου – Λαυρίου (15.45) και Χολαργού – Κολοσσού (15.45), με τον νυν τεχνικό των νεοφώτιστων γηπεδούχων, Αρη Λυκογιάννη να αντιμετωπίζει τους Ροδίτες που συνεργάστηκε και αναβάθμισε τα τρία τελευταία χρόνια. Στην Πάτρα, ο Προμηθέας προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στο Περιστέρι (15.45) κι ας χρειάζεται τη δεδομένη προσοχή, ύστερα από τη νίκη επί της ΑΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή