Ακόμη ένα μεταμουντιαλικό φθινόπωρο…

Ακόμη ένα μεταμουντιαλικό φθινόπωρο…

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν σχεδόν ξεχάσει από πότε έχουν να νικήσουν, η Μπάγερν πάει από χαστούκι σε χαστούκι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πνίγεται και αναζητεί σωσίβιο. Επιδημία; Οχι, απλώς άλλο ένα μεταμουντιαλικό φθινόπωρο.

Η Γιουνάιτεντ παραπαίει στην όγδοη θέση της Πρέμιερ Λιγκ με τρεις ήττες σε οκτώ αγώνες, αποκλείστηκε ήδη από το Λιγκ Καπ και δεν πείθει στην Ευρώπη. Τα στοιχήματα στην Αγγλία δεν είναι για το εάν αλλά για το πότε θα φύγει ο Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Στη Γερμανία η μόνιμη πρωταθλήτρια Μπάγερν έχει πέσει στην έκτη θέση μετά και το εντός έδρας πλήγμα με 3-0 από την Γκλάντμπαχ, συμπληρώνοντας και αυτή τέσσερις σερί αγώνες δίχως νίκη μαζί με το 1-1 εντός έδρας με τον Αγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι εκεί που στα μέσα Σεπτεμβρίου γράφονταν ύμνοι για τον νέο προπονητή Νίκο Κόβατς, τώρα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν τα ονόματα των πιθανών διαδόχων του.

Το αποκορύφωμα του φαινομένου μπορεί κανείς να το δει στην Ισπανία. Εκεί στην κορυφή δεν βρίσκεται ούτε η Ρεάλ ούτε η Μπάρτσα, αλλά η Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιάνοι εκμεταλλεύονται τις αλλεπάλληλες αποτυχίες των δύο μεγάλων, που δεν μπορούν να σταυρώσουν νίκη εδώ και εβδομάδες και βλέπουν την αμφισβήτηση των προπονητών τους να διογκώνεται. Ειδικά στην περίπτωση της Ρεάλ, ο άνθρωπος που έκανε άνω-κάτω την εθνική Ισπανίας με την πρόσληψή του στους «μερένχες», ο Γιούλεν Λοπετέγκι, φέρεται προ της εξόδου, ενώ αγγλικό ρεπορτάζ μιλάει για επιστροφή του κ. Μουρίνιο.

Το φαινόμενο αυτό είναι σαν το… Ελ Νίνιο. Ερχεται από Οκτώβριο ώς Δεκέμβριο, και όχι κάθε χρόνο, παρά μόνο τα φθινόπωρα που ακολουθούν καλοκαίρια με Παγκόσμιο Κύπελλο. Η φυσική κόπωση των παικτών των μεγάλων ομάδων μετά το καλοκαιρινό κρεσέντο έρχεται δύο-τρεις μήνες μετά τις σύντομες διακοπές που απήλαυσαν όσο τους επέτρεψαν οι σύλλογοί τους. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν επιλέξει να απόσχουν από τους αγώνες του Nations League, μήπως και βρουν τις ανάσες τους.

Στο Καμπιονάτο, αντιθέτως, το μεγάλο φαβορί, η Γιουβέντους, έχει οκτώ στα οκτώ. Η Ιταλία όμως δεν πήγε στο Μουντιάλ… Και η Παρί Σεν Ζερμέν; Οι Παριζιάνοι φαίνεται ότι είναι η εξαίρεση του κανόνα του μουντιαλικού Ελ Νίνιο, αφού και είχαν πολλούς παίκτες μέχρι το τέλος του Μουντιάλ στη Ρωσία, και σαρώνουν στο οικείο πρωτάθλημα. Ισως αυτό να είναι ένδειξη πως φέτος θα είναι η χρονιά τους και στην Ευρώπη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή