«Ολοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση»: μια νέα πρωτοβουλία ξεκινά σε λίγο καιρό

«Ολοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση»: μια νέα πρωτοβουλία ξεκινά σε λίγο καιρό

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φιλανθρωπικές δράσεις θέλουν ευελιξία για να είναι επιτυχημένες. Πρέπει να αφουγκράζονται τις ανάγκες μιας χώρας. Να μη στοχεύουν, όμως, μόνον στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων, αλλά να μπορούν να απελευθερώσουν δυνάμεις που θα είναι χρήσιμες στο κοινωνικό σύνολο.

Στην Ελλάδα, η τρίτη ηλικία προσφέρει και μπορεί να είναι χρήσιμη σε πολλά επίπεδα. Σε αυτήν στοχεύει η νέα πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ «Ολοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση» που θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό.

Στόχος είναι να διδαχθούν άνθρωποι που αισθάνονται ακόμα «έφηβοι», αν και μπορεί να έχουν περάσει τα 65 τους χρόνια, την εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Φανταστείτε πόσο χρόνο θα κερδίσει κάποιος που μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του από την οθόνη του υπολογιστή. Πόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα αποκτήσει αν μπορεί να μιλά με τα παιδιά του ή τα εγγόνια του για το Διαδίκτυο ή το Facebook ή αν ξέρει να συνδεθεί με το Skype.

Για να προχωρήσει αυτή η δράση, καίριο ρόλο θα παίξει το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας – CSI Institute του Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος έχει καταπιαστεί με την πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος παλαιότερα ως δημόσιος λειτουργός. Τις δυνάμεις της ενώνει και η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, που θα συμβάλει από πλευράς οργάνωσης αλλά και υποδομής, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα της τρίτης ηλικίας απ’ όλη την Ελλάδα να εκπαιδευθούν δωρεάν στον χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Κομβικό σημείο βέβαια θα είναι να αποκτήσουν οι μαθητές τη γνώση όλων των κανόνων της ασφαλούς πλοήγησης στο Ιντερνετ.

Για ποιους είναι σχεδιασμένο το καινούργιο εγχείρημα; «Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι το λέει η ψυχή τους, σε εκείνους που θέλουν να συμβαδίζουν με την εποχή τους, να μη μένουν άπραγοι στο σπίτι τους. Οσους δηλαδή θέλουν να χειρίζονται το κινητό τηλέφωνο, τους υπολογιστές, τις ταμπλέτες με άνεση», λέει στη στήλη ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός. Ο Μανώλης Σφακιανάκης προσθέτει ότι οι δήμοι έχουν δείξει μέχρι στιγμής μεγάλο ενθουσιασμό: «Ζητάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μας παραχωρήσει χώρους αλλά και 35 υπολογιστές για 35 μαθητές. Θα διδαχθούν βασικές αρχές της λειτουργίας του υπολογιστή αλλά και ορισμένα πράγματα που μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την καθημερινότητά τους».

Ο εκπαιδευτικός κύκλος θα είναι μηνιαίος και θα περιλαμβάνει 2 δίωρα την εβδομάδα, ενώ για τη διδασκαλία των συμμετεχόντων θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό. Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής δράσης θα απονέμονται βεβαιώσεις σπουδών για τα άτομα που συμμετείχαν στην εκπαίδευση. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί τι πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να λάβει μέρος στο πρόγραμμα αυτό. Το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ενεργοποιήθηκε το 2011 και έχει μέχρι σήμερα καλύψει τομείς όπως η κοινωνική πρόνοια, η υγεία, η εκπαίδευση και το περιβάλλον.

Εχει διοργανώσει μέχρι σήμερα δράσεις συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, υποτροφιών για παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και δεν μπορούν λόγω οικονομικών δυσκολιών, εθελοντικές αιμοδοσίες καθώς και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος όπως δενδροφυτεύσεις, ποτίσματα και καθαρισμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή