Εγκυος η Μέγκαν Μάρκλ

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δούκισσα του Σάσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου Μέγκαν Μάρκλ και σύζυγος του Πρίγκιπα Χάρι είναι έγκυος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το παλάτι του Κένσινγκτον. 

«Το βασιλικό ζεύγος του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ δηλώνουν ευτυχείς που ανακοινώνουν ότι περιμένουν την άφιξη του πρώτου τους παιδιού την άνοιξη του 2019», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες των Ανακτόρων του Κένσινγκτον, αρμόδιες για θέματα επικοινωνίας του πρίγκιπα Χάρι και του αδελφού του Ουίλιαμ.

«Οι υψηλότητές τους εκτίμησαν ιδιαίτερα τις ευχές που είχαν από όλο τον κόσμο μετά τον γάμο τους τον Μάιο και χαίρονται που μοιράζονται αυτή την είδηση με τον κόσμο».

Η χαρμόσυνη είδηση για τον ερχομό του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας έγινε γνωστή στο κοινό ενόσω το ζεύγος βρίσκεται στο πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό με αφετηρία την Αυστραλία. 

Στην Αυστραλία ο Χάρι και η Μέγκαν

Το 16ημερο ταξίδι τους συμπίπτει με την τέταρτη αθλητική διοργάνωση «Games Invictus» κατά την οποία διαγωνίζονται τραυματίες στρατιώτες που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Ο πρίγκιπας Χάρι συνέβαλε καθοριστικά στην καθιέρωση της διοργάνωσης αυτής. Στη συνέχεια, θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Το ζευγάρι ακολουθεί τα βήματα των γονέων του Πρίγκιπα Χάρι – Τσαρλς και Νταϊάνα – των οποίων η πρώτη βασιλική περιοδεία ήταν στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Μετά το πολύωρο ταξίδι από τη Βρετανία με πτήση των αυστραλιανών αερογραμμών Qantas το βασιλικό ζεύγος εθεάθη ιδιαίτερα ευδιάθετο στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι επίσημα αρχηγός του αυστραλιανού κράτους. Ωστόσο μια πλειοψηφία των Αυστραλών, αν και μικρή, τάσσεται, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υπέρ μιας ρήξης των σχέσεων με το Λονδίνο και της κατάργησης της βασιλευόμενης δημοκρατίας.

Εγκυος η Μέγκαν Μάρκλ-1

Το ζεύγος αφίχθη σήμερα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας υπό βροχή και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Συνοδεύεται από δεκάδες μέλη του προσωπικού των Ανακτόρων και από πλήθος δημοσιογράφων.

Η ισχύς του βρετανικού στέμματος στην Αυστραλία είναι ιδιαίτερα συμβολική. Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι πολύ δημοφιλής στους Αυστραλούς αλλά στα μάτια ορισμένων, η μοναρχία δεν είναι παρά ένα αναχρονιστικό κατάλοιπο της βρετανικής αποικιακής κυριαρχίας.

Η επίσημη επίσκεψη του ζεύγους θα αρχίσει αύριο στο Σίδνεϊ, όταν ο 34χρονος Χάρι και η 37χρονη Μέγκαν θα γίνουν δεκτοί από τον γενικό κυβερνήτη Πίτερ Κοσγκρόουβ, πριν επισκεφθούν το ζωολογικό πάρκο Ταρόνγκα και γνωρίσουν δύο κοάλα.

Τα βρετανικά και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν στενά την επίσκεψη αυτή παρατηρώντας επισταμένως και την παραμικρή αντίδραση της 37χρονης Αμερικανίδας πρώην ηθοποιού, η ένταξη της οποίας στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας έδωσε μια νότα φρεσκάδας.

Στις 23 Οκτωβρίου ο Χάρι και η Μέγκαν θα ταξιδέψουν στα νησιά Φίτζι, στις 25 του μηνός θα επισκεφθούν τα νησιά Τόνγκα και θα ολοκληρώσουν την περιοδεία τους στη Νέα Ζηλανδία όπου θα παραστούν στους εορτασμούς της 125ης επετείου του δικαιώματος ψήφου για τις γυναίκες στη χώρα αυτή, την πρώτη παγκοσμίως που θεσμοθέτησε την ψήφο των γυναικών (1893).

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα παραστούν επίσης σε μια επίδειξη από στρατιώτες του  «χάκα», ενός πολεμικού χορού των Μαορί. Ο χορός αυτός έχει διαδοθεί πολύ από την εθνική ομάδα ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας.

Εκτός από την Αυστραλία, το ζευγάρι θα επισκεφθεί τα νησιά Φίτζι, Τόνγκα και τη Νέα Ζηλανδία, χώρες μέλη της Κοινοπολιτείας.

Το πρώτο ταξίδι του ζεύγους, μετά τον γάμο του την περασμένη άνοιξη, ήταν τον Ιούλιο στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή