Ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν μία νέα κρίση οι τράπεζες

Ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν μία νέα κρίση οι τράπεζες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τράπεζες στην ευρωζώνη δεν έχουν καταγράψει επαρκή πρόοδο στην άντληση κεφαλαίων για την απορρόφηση ζημιών και τώρα ίσως βρεθούν αντιμέτωπες με δυσκολότερες συνθήκες στην αγορά λόγω της έντονης μεταβλητότητας και των διευρυνόμενων spreads στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA).

«Δεν έχει γίνει σε αυτό επαρκής πρόοδος», δήλωσε ο επικεφαλής της EBA Αντρέα Ενρία σε τραπεζικό συνέδριο στις Βρυξέλλες, προειδοποιώντας ότι το πρόβλημα αφορά μεγάλες και μεσαίες τράπεζες, αλλά όχι τις μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες, οι οποίες αντίθετα είναι «πολύ κοντά στην πλήρη συμμόρφωση».

Στο πλαίσιο των διεθνών και των ευρωπαϊκών τραπεζικών κανόνων, οι μεγάλες τράπεζες πρέπει να εκδώσουν ειδικό χρέος για απορρόφηση ζημιών, γνωστό ως TLAC, που μπορεί να μετατραπεί σε κεφάλαιο, εάν μια κρίση έχει ως αποτέλεσμα να εξανεμιστεί το βασικό κεφαλαιακό τους μαξιλάρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή