ORIS Movember Edition – Ένα ρολόι για καλό σκοπό

ORIS Movember Edition – Ένα ρολόι για καλό σκοπό

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νούμερα είναι ανησυχητικά. Σήμερα, 5,6 εκατομμύρια άνδρες έχουν διαγνωσθεί ή έχουν περάσει καρκίνο του προστάτη. Ο καρκίνος των όρχεων στερεί τη ζωή ακόμα και σε νέους ανθρώπους. Κάθε χρόνο μισό εκατομμύριο άνδρες αυτοκτονούν –αυτό το νούμερο αντιστοιχεί σε έναν αυτόχειρα κάθε λεπτό. Οι άνδρες πεθαίνουν κατά μέσο όρο έξι χρόνια νωρίτερα από τις γυναίκες. Επίσης, υπερβολικά πολλοί άνδρες αποβιώνουν σε νεαρή ηλικία. Φέτος η ελβετική ωρολογοποιία Oris συνεργάζεται ξανά με το Ίδρυμα Movember, το κορυφαίο παγκοσμίως φιλανθρωπικό κίνημα για την ανδρική υγεία, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για αυτά τα σημαντικά θέματα και τη συγκέντρωση πόρων για το φιλανθρωπικό ίδρυμα και για τα προγράμματα που χρηματοδοτεί. Μάλιστα μέσω της Ομάδας Oris Movember και των πωλήσεων από το νέο Oris Movember Edition, η ελβετική εταιρεία έχει θέσει ως στόχο τη συγκέντρωση 100 χιλιάδων ελβετικών φράγκων (περίπου 87 χιλιάδες ευρώ) αυτόν τον Οκτώβριο για τις ανάγκες του ιδρύματος. Η Oris καλεί τους πελάτες, εταίρους, δημοσιογράφους και φίλους της μάρκας να συμμετάσχουν στο κίνημα.

ORIS Movember Edition – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-1

Η Oris, μία από τις τελευταίες εναπομείνασες ανεξάρτητες ωρολογοποιίες στην Ελβετία, εντάχθηκε στο κίνημα Movember το 2017, οραματιζόμενη μία αλλαγή προς το καλύτερο και υιοθετώντας μια πιο υπεύθυνη συμπεριφορά σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Τον περασμένο χρόνο η Oris συγκέντρωσε 45 χιλιάδες ελβετικά φράγκα για το Ίδρυμα Movember και φέτος φιλοδοξεί να διπλασιάσει αυτό το νούμερο.

ORIS Movember Edition – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-2

Το Ίδρυμα Movember γεννήθηκε το 2003 στην Αυστραλία. Αποστολή του, να εξασφαλίσει μία ζωή με περισσότερη ευτυχία, υγεία και μακροζωία στον ανδρικό πληθυσμό. Από τότε περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες από 21 χώρες έχουν συμμετάσχει στο κίνημα. Μέχρι σήμερα το ίδρυμα έχει χρηματοδοτήσει τουλάχιστον 1.200 προγράμματα υγείας. Ο στόχος του είναι μέχρι το έτος 2030 να μειωθεί κατά 25% ο αριθμός των ανδρών που πεθαίνουν πρόωρα.

ORIS Movember Edition – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-3

«Ως άνδρες, δεν μιλάμε γι’ αυτά τα θέματα όσο συχνά θα έπρεπε – και συχνά όχι προτού να είναι πολύ αργά», δηλώνει ο πρόεδρος της Oris, Ulrich W. Herzog. «Η Oris επιθυμεί να κάνει την αλλαγή και να βελτιώσει τη ζωή των ανδρών, γι' αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την εμπνευσμένη αποστολή του Ιδρύματος Movember».

Η Ομάδα Oris Movember

Τρεις άνδρες με όραμα, οι οποίοι με το έργο τους αλλάζουν τη ζωή ανδρών σε όλο τον κόσμο, απαρτίζουν την Ομάδα της Oris Movember. Είναι ο Δρ. Johannes Wimmer, ο Miguel Gutierrez και ο Scott Poynton και πιστεύουν ακράδαντα ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να βελτιωθούν. Αυτό το φθινόπωρο στηρίζουν την καμπάνια Oris Movember μέσω του YouTube, των κοινωνικών δικτύων και δικών τους δράσεων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το κοινό γύρω από την ανδρική υγεία και να ενθαρρύνουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στο κίνημα Movember.

ORIS Movember Edition – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-4

Ο Δρ. Johannes Wimmer είναι γιατρός σε μεγάλο νοσοκομείο του Βερολίνου και ασχολείται με την ψυχική υγεία και την αντιμετώπιση του μετατραυματικού στρες. Παράλληλα έχει ένα κανάλι στο YouTube μέσω του οποίου παρακινεί τους άνδρες να πάρουν την υγεία τους στα σοβαρά.

ORIS Movember Edition – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-5

Ο Miguel Gutierrez έχει το Nomad Barber, μία αλυσίδα κουρείων στο Λίβερπουλ, στο Λονδίνο και στο Βερολίνο, και παράλληλα είναι ο δημιουργός της web series Nomad Barber. Μέσα από τη δουλειά του προωθεί την ενημέρωση των ανδρών σε θέματα υγείας.

ORIS Movember Edition – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-6

Ο τρίτος της παρέας, ο Scott Poynton, είναι ένας δασολόγος από την Αυστραλία, ο οποίος προσπαθεί να εμφυσήσει στους άνδρες την αγάπη για τη Φύση και να τους παρακινήσει να εξερευνήσουν τα πλεονεκτήματα ενός απλού περιπάτου στην ύπαιθρο.

«Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος, δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος και δεν χρειάζεται να έχεις τεράστιο αριθμό ακολούθων στα κοινωνικά δίκτυα για να κάνεις τη διαφορά», τονίζει ο πρόεδρος της Oris, Ulrich W. Herzog. «To μόνο που χρειάζεται είναι να βγεις μπροστά και να κάνεις κάτι. Ξεκινάει από τον καθένα από μας. Είναι τιμή μας να παρουσιάζουμε την Ομάδα Oris Movember και να συνεργαζόμαστε με αυτούς τους άνδρες στην καμπάνια αυτής της χρονιάς».

Το ρολόι – Oris Movember Edition

ORIS Movember Edition – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-7

Βασισμένο στο Oris Big Crown Pointer Date που παρουσιάστηκε στην Baselworld 2018, το ρολόι αυτό αναβιώνει ένα από διασημότερα μοντέλα της Oris, το Pointer Date του 1984, το οποίο ήταν βασισμένο σε ένα κλασικό μοντέλο του 1938. Με vintage αισθητική, αυτό το ρολόι αεροπορίας ξεχωρίζει για το μετρημένο design και τις αρμονικές αναλογίες και έχει ως κυρίαρχο γνώρισμα την ημερομηνία, η οποία αναπτύσσεται σε έναν δακτύλιο στην περιφέρεια του καντράν και έχει κεντρικό δείκτη με κόκκινη αιχμή.

ORIS Movember Edition – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-8

Η κάσα του είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, σε διάμετρο 40 mm και περικλείει τον αυτόματο Oris Calibre 754 με stop seconds και αυτονομία 38 ωρών.

ORIS Movember Edition – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-9
ORIS Movember Edition – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-10

Το κρύσταλλο ζαφειριού που καλύπτει το καντράν φέρει εσωτερική αντι-αντανακλαστική επεξεργασία. Το ρολόι φοράει λουράκι από καφέ δέρμα με σφραγισμένο το λογότυπο Movember και διατίθεται σε δερμάτινη θήκη μαζί με άλλο ένα λουράκι από ριγέ ύφασμα τύπου ΝΑΤΟ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Rist Hellas (τηλ.: 2310-471155) www.rist.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή