Επτά χρόνια και 11 προσφυγές για να ξεκινήσει η επένδυση στον Ερημίτη της Κέρκυρας

Επτά χρόνια και 11 προσφυγές για να ξεκινήσει η επένδυση στον Ερημίτη της Κέρκυρας

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπουλντόζες εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019 φιλοδοξεί να βάλει η NCH Capital στην περιοχή Ερημίτης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας επτά ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της. Θα χρειαστεί βέβαια μέχρι τότε το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης της κυβέρνησης να εγκρίνει τις οικοδομικές άδειες παρά το γεγονός πως ήδη το ΣτΕ έχει εγκρίνει από καιρό το Σχέδιο Ανάπτυξης. Επιπλέον το ΣτΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Ειρηνοδικείο έχουν απορρίψει ήδη δέκα (10) προσφυγές Δήμου, Περιφέρειας και ομάδας έξι συγκεκριμένων κατοίκων, που αντιτίθενται στην επένδυση ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος. Άλλη μια προσφυγή στο Ειρηνοδικείο βρίσκεται αυτής τις μέρες σε εξέλιξη.

Ο Ανδρέας Σάντης διευθύνων σύμβουλος της NCH Capital στην Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι αισιόδοξος πως τα δύσκολα είναι πλέον πίσω και μάλιστα δηλώνει πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις και για νέα επένδυση το νησί που θα αφορά όμως υπάρχουσα ξενοδοχειακή μονάδα ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπεράσει τον αδειοδοτικό κυκεώνα…

Η διαγωνιστική διαδικασία για την Κασσιόπη είχε ξεκινήσει στις 6 Μαρτίου του 2012 με την δημοσίευση από το ΤΑΙΠΕΔ της "Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή Κασσιόπη της Νήσου Κέρκυρας". Έχουν δηλαδή ήδη περάσει έξι χρόνια και επτά μήνες. Όχι το έργο. Η διαδικασία παραχώρησης μόνο. Από το 2012 μέχρι σήμερα κυβέρνησαν την χώρα τρείς υπηρεσιακές και τρεις κανονικές κυβερνήσεις και τα έργα δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν με μία ακόμα καινούρια κυβέρνηση. Η περίπτωση της Κασσιόπης περνά έτσι στην Ιστορία ως ένα θλιβερό αρνητικό ρεκόρ σε μια χώρα που κανονικά θα έπρεπε να διευκολύνει την έλευση επενδύσεων. Στην πραγματικότητα όμως ακόμα και βουλευτής του οποίου το κόμμα είναι υπέρ των επενδύσεων φέρεται μεταξύ αυτών που λειτούργησαν κατά της NCH ενώ και επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα έχουν παίξει αρνητικό ρόλο, σύμφωνα με την NCH. H NCH Capital πάντως, που έχει έδρα στην Νέα Υόρκη, επέμεινε στην Κέρκυρα και τώρα προχώρησε ακόμα και σε χορηγία της τοπικής ομάδας μπάσκετ, τον Φαίακα που αγωνίζεται στην δεύτερη εθνική κατηγορία.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στον Ερημίτη της Κασσιόπης ανέρχεται σε 490.000 τ.μ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.μ. θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό. Η πρώτη φάση της επένδυσης περιλαμβάνει τις υποδομές και το ξενοδοχειακό συγκρότημα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021. Η δεύτερη περιλαμβάνει την κατασκευή 40 κατοικιών σε διαφορετικά σημεία της έκτασης και θα ολοκληρωθεί το 2025 ενώ θα κατασκευαστεί μαρίνα 60 θέσεων. Το πολυτελές ξενοδοχείο θα διαθέτει 166 δωμάτια και σουίτες και η διαχείριση θα δοθεί σε μεγάλη ξένη αλυσίδα η επιλογή της οποίας (μεταξύ τριών που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα και μιας που δεν έχει ακόμα παρουσία) θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή