Εθνική: Εχασε εύκολα το ματς και την πρωτιά του ομίλου

Εθνική: Εχασε εύκολα το ματς και την πρωτιά του ομίλου

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανείς μα κανείς από τους 14 διεθνείς που χρησιμοποίησε χθες ο Μίκαελ Σκίμπε δεν κατάφερε να μιμηθεί έστω και λίγο τη σπουδαία εμφάνιση που είχε κάνει στο Τάμπερε ο Νίκος Πεντζαρόπουλος το μακρινό 1952. Ο αείμνηστος τερματοφύλακας του Πανιωνίου παραμένει ο ένας και μοναδικός «ήρωας του Τάμπερε», πολύ απλά επειδή σ’ αυτό το… συνονθύλευμα που εμφανίστηκε χθες για να διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου μας στο Νations League δεν υπήρχαν ούτε «ήρωες» ούτε καλά-καλά «κανονικοί» ποδοσφαιριστές. Ηταν τόσο κακή η εικόνα της εθνικής μας ομάδας σε ένα ματς με χαρακτήρα «τελικού», που η ήττα της με 2-0 από τη Φινλανδία μοιάζει κολακευτική. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις των γηπεδούχων, κινδύνευσε με περισσότερα γκολ και δεν κατάφερε να φτιάξει παρά μόνον μία ευκαιρία της προκοπής, με ένα σουτ-λίγο άουτ από τον Κουλούρη μόλις στο 87΄.

Με την ήττα αυτή, ουσιαστικά οι ελπίδες για την πρώτη θέση του ομίλου είναι θεωρητικές. Θα πρέπει η Εθνική μας να νικήσει τον Νοέμβριο εντός έδρας Εσθονία και Φινλανδία, ελπίζοντας ότι οι χθεσινοί αντίπαλοί της θα γνωρίσουν την ήττα και στη Βουδαπέστη από την Ουγγαρία. Μόνο με αυτό το σενάριο (δύο νίκες δικές μας και δύο ήττες των Φινλανδών στα τελευταία δύο παιχνίδια) υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης, υπό την προϋπόθεση ότι η νίκη επί των Σκανδιναβών θα είναι με σκορ μεγαλύτερο του 2-0. Πολύ δύσκολο αυτό για μια ομάδα που σκοράρει με το σταγονόμετρο και δείχνει συνεχώς ένα κακό πρόσωπο.

Παρά την αναιμική εικόνα της Εθνικής μας, το 0-0 του α΄ ημιχρόνου την κρατούσε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το γκολ-καραμπόλα του Σόιρι στο 46΄ άλλαξε τα δεδομένα, όχι όμως και τη διάθεση των διεθνών μας. Η αντίδρασή τους ήταν εντελώς υποτονική, με συνέπεια περισσότερο να απειληθούν παρά να απειλήσουν. Κινδύνευσαν και με άλλα γκολ, με πιο σημαντική ευκαιρία για τους Φινλανδούς το δοκάρι του Λουντ στο 80΄ και το άστοχο σουτ του Σόιρι σε κενή εστία εν συνεχεία, μέχρι να έλθει το 2-0 στο 89΄ με σκόρερ τον Καμαρά.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Αραχούρι, Τόιβιο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι (12΄ Σκραμπ), Σόιρι (86΄ Πίρινεν), Σπαρβ, Ουρόνεν, Τουομίνεν (91΄ Καριαλάινεν), Ραϊτάλα.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιμίκας, Παπασταθόπουλος (46΄ Τζαβέλας), Μανωλάς, Ζέκα, Τζιόλης, Φορτούνης, Μήτρογλου, Πέλκας (71΄ Κουλούρης), Μπακασέτας (55΄ Χριστοδουλόπουλος).

• Με σκόρερ τους Χατζηγιοβάνη στο 20΄ και Μπουζούκη με πέναλτι στο 82΄, η Εθνική Ελπίδων νίκησε 2-0 τη Λευκορωσία και ισοβάθμησε στους 25 β. με την Κροατία. Tερμάτισε, όμως, δεύτερη λόγω διαφοράς τερμάτων (31-5 έναντι 26-5) και θα διεκδικήσει μέσω μπαράζ την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ομάδα μας έπαιζε από το 31΄ με δέκα λόγω αποβολής του Πασαλίδη (δύο κίτρινες), ο οποίος χάνει και τον πρώτο αγώνα των μπαράζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή