Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ο συγγραφέας και αρθρογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος ξεκινά έναν κύκλο διαλέξεων στο Ιδρυμα Θεοχαράκη, γύρω από την έννοια της λέξης «τραγωδία» στον σύγχρονο κόσμο. Στις 7 μ.μ. Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1.

• Ο καταξιωμένος συνθέτης Κυριάκος Σφέτσας μαζί με την Greek Fusion Orchestra σε μια πρωτοποριακή τζαζ και fusion συναυλία, με συνθέσεις που ανακαλύπτουν εκ νέου την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Στις 8.30 μ.μ. Στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ. ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Συγγρού 364.

• Τη φωτογραφική μετάβαση της Κίνας από τον 20ό στον 21ο αιώνα αποτυπώνει η έκθεση «Dream & Memory» στον χώρο τέχνης Ziller, στις 7.30 μ.μ. Βασιλικής 1, πλ. Αγίας Ειρήνης.

• «Το Λεξικοπωλείο» και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών μας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Michel Volkovitch και στο πλούσιο μεταφραστικό του έργο, με το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στη διάδοση της νεοελληνικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα. Στις 7 μ.μ. Στασινού 13.

• O τραγουδοποιός και ηθοποιός Δημήτρης Σαμόλης ανεβαίνει μαζί με την μπάντα του στη σκηνή του Faust παρουσιάζοντας τραγούδια από το ελληνικό άλμπουμ του. Στις 10 μ.μ. Αθηναΐδος και Καλαμιώτου.

• Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση της Νίκης Νικολαΐδου «H μόνη μας πατρίδα είναι η παιδική μας ηλικία», με έργα στα οποία η δημιουργός αναπαριστά με τη βελόνα τις προσωπικές της ιστορίες. Στις 8 μ.μ. Σόλωνος 20.

• Με αφορμή το βιβλίο του «Ο φοίνικας» (εκδ. Πατάκη) ο Χρήστος Χωμενίδης συναντά τους αναγνώστες του στο βιβλιοπωλείο «Σπόρος». Στις 7 μ.μ. Δροσίνη 7, Κηφισιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή