Επεκτείνεται η Κυκλοφοριακή Αγωγή στη Θεσσαλονίκη

Επεκτείνεται η Κυκλοφοριακή Αγωγή στη Θεσσαλονίκη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται και αυτή τη σχολική χρονιά η διδασκαλία του μαθήματος Κυκλοφοριακής Παιδείας και Οδικής Ασφάλειας σε δημοτικά σχολεία όλης της χώρας. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς προηγήθηκε πέρυσι η αντίστοιχη δράση σε εκπαιδευτικούς της Αθήνας. Ο κεντρικός στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οικοδόμηση συντονισμένης και συστηματικής εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού στο θέμα της κυκλοφοριακής παιδείας και οδικής ασφάλειας λαμβάνει σταδιακά σάρκα και οστά. Για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά συνεχίζεται η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που θα κληθούν να διδάξουν το μάθημα της Κυκλοφοριακής Παιδείας.

Μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής επιμόρφωσης του διδακτικού προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής, το πρόγραμμα συνεχίζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το τριήμερο 16, 17 και 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν ισάριθμες εκπαιδευτικές ημερίδες στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, με σκοπό την επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο υλικό της διαδικτυακής πύλης (portal) «e-Drive Academy», που αποτελεί το βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διδασκαλία του μαθήματος. Πρόκειται για την πρωτοπόρο ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιούργησε το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οδικής Ασφάλειας του υπουργείου Υποδομών με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του «e-Drive Academy» έχουν αναλάβει το έργο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφέρουν στη σχολική αίθουσα τη γνώση που θα αποκομίσουν. Σημειώνεται ότι το εκπαιδευτικό υλικό της πλατφόρμας του «e-Drive Academy» έχει λάβει παιδαγωγική καταλληλότητα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων. Ο στόχος που έχει θέσει το υπουργείο Υποδομών, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, είναι εντός της σχολικής χρονιάς να καταβληθεί προσπάθεια, ούτως ώστε το μάθημα της Κυκλοφοριακής Παιδείας και η επιμόρφωση των δασκάλων να επεκταθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή