«Αετός» το Περιστέρι, στην ΑΕΚ το ντέρμπι

«Αετός» το Περιστέρι, στην ΑΕΚ το ντέρμπι

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υψηλές πτήσεις του Περιστερίου συνεχίστηκαν στην Πάτρα και η νέα νίκη (73-76), στην έδρα του ακριβότερου και ποιοτικότερου Προμηθέα, χαρακτήρισε τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, που στιγματίστηκε από τη φραστική λογομαχία των προπονητών του Αρη και του Παναθηναϊκού και οδήγησε στην αποβολή τους. Η υπογραφή του Αργύρη Πεδουλάκη είναι ξεκάθαρη στην ομάδα του Περιστερίου, που έχει βαρύτητα στη φανέλα του από τις προηγούμενες συμμετοχές του στην Α1 κατηγορία και, ταυτόχρονα, διαθέτει αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητές του, έχει αποκτήσει ομοιογένεια και όλοι οι παίκτες εφαρμόζουν το αμυντικό δόγμα του προπονητή τους.

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ… εμφανίστηκε πάλι και, ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες, έκανε «σεφτέ» στο πρωτάθλημα, επικρατώντας εύκολα του ΠΑΟΚ (91-71), ο οποίος είχε σημαντικές απουσίες τριών παικτών, ενώ στη Χαλκίδα, ο Ολυμπιακός ξέφυγε από τη «μέγγενη» της ανταγωνιστικής Κύμης (74-77) χάρις στο εύστοχο τρίποντο του Τουπάν στα 17΄΄ πριν από τη λήξη.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφυγε αλώβητος από την έδρα του Αρη (70-84), ο οποίος τον απείλησε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ ο Βαγγέλης Αγγέλου και ο Τσάβι Πασκουάλ είδαν τα 34 λεπτά του παραδοσιακού ντέρμπι από την… τηλεόραση στα αποδυτήρια του Αλεξάνδρειου Μελάθρου. Aφορμή ήταν το φάουλ που έκανε ο Βεργίνης στον Καλάθη και η αντίδραση του διεθνούς πλέι μέικερ που δέχτηκε τεχνική ποινή.

«Δεν σέβεστε τον Καλάθη και παίζει άμυνα για να τον εκνευρίσει. Αυτή την άμυνα τους μαθαίνεις», ήταν τα λόγια του Πασκουάλ προς τον Αγγέλου, ο οποίος κινήθηκε εναντίον του Καταλανού συναδέλφου του, ανταπέδωσε φραστικά και χρειάστηκε η επέμβαση των συνεργατών και των δύο προπονητών για την αποφυγή θερμού επεισοδίου. Τρεις ομάδες, ο Κολοσσός, ο Πανιώνιος και το Ρέθυμνο, συνεχίζουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα, αντίστοιχα, από τον Χολαργό (74-60), τον Ηφαιστο (86-64) και το Λαύριο (72-77).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή