Τι ζήτησαν οι Κινέζοι από την ελληνική κυβέρνηση

Τι ζήτησαν οι Κινέζοι από την ελληνική κυβέρνηση

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης για την επίσπευση των αδειοδοτήσεων του επενδυτικού προγράμματος και του master plan της Cosco για τον Πειραιά ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, αλλά και από τις διοικήσεις της ΕΕΣΥΠ (υπερταμείο) και ΤΑΙΠΕΔ, ο υπουργός Μεταφορών της Κίνας Λι Ζιαοπένγκ, ο πρόεδρος της China Cosco Shipping Ζου Λιρόνγκ και η πρέσβης Τσανγκ Τσιγιουέ.

Η επίσκεψη των Ζιαοπένγκ και Λιρόνγκ έχει βαρύνουσα σημασία, σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι το χαρτοφυλάκιό του συνδέεται ευθέως όχι μόνο με τον ΟΛΠ αλλά και με άλλες μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, υπαρκτές και δυνητικές (ενέργεια, Εγνατία, σιδηρόδρομοι), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των Νέων Δρόμων του Μεταξιού. Θέμα, το οποίο συζήτησε εκτενώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας που έγινε την Κυριακή το βράδυ με τη συμμετοχή όλων των προαναφερθέντων αλλά και του επικεφαλής του ΟΛΠ Κάπτεν Φου και της ομάδας του.

Ο Kινέζος υπουργός Μεταφορών έκανε λόγο για μια μεγάλη επιτυχία της Cosco στον Πειραιά, ενώ ως προτεραιότητα έθεσε τις αεροπορικές μεταφορές και ειδικότερα την ενίσχυση της απευθείας σύνδεσης Ελλάδας – Κίνας. Από την ελληνική πλευρά, ο Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε την καλή συνεργασία που έχει μέχρι σήμερα αναπτυχθεί και πως η κυβέρνηση στηρίζει τις επενδύσεις της Cosco. Ο επικεφαλής της Cosco Ζου Λιρόνγκ υπονόησε εντυπωσιακή ανάπτυξη του ΟΛΠ τα επόμενα χρόνια θέτοντας φιλόδοξους στόχους, για 5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια φέτος και 10 εκατομμύρια το 2021, επίπεδα που αντιστοιχούν στα σημερινά μεγέθη του Αμβούργου. Ανάλογη συνάντηση έγινε τη Δευτέρα και με τον υπουργό Ναυτιλίας Φ. Κουβέλη, αλλά μόνο για ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή