Στο Ριάντ για την υπόθεση Κασόγκι ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ – Συνάντηση με τον βασιλιά Σαλμάν

Στο Ριάντ για την υπόθεση Κασόγκι ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ – Συνάντηση με τον βασιλιά Σαλμάν

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σαουδική Αραβία έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προκειμένου να συναντηθεί με τον βασιλιά Σαλμάν για το ζήτημα της εξαφάνισης και της εικαζόμενης εξόντωσης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Πομπέο έφθασε τα ξημερώματα στο Ριάντ και πρόκειται να συναντηθεί άμεσα με τον Σαλμάν.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει φόβους ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και ακολούθως τεμαχίστηκε εντός της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Τους ισχυρισμούς αυτούς έκριναν ως «αβάσιμους» σαουδαραβικές πηγές, ωστόσο αμερικανικά Μέσα σε ρεπορτάζ τους που δημοσιεύθηκαν ήδη από το βράδυ της Δευτέρας εμφανίζουν το παλάτι του Ριάντ έτοιμο να παραδεχθεί τη δολοφονία του Κασόγκι.

Στο μεταξύ οι τουρκικές αρχές που πραγματοποίησαν έρευνα επί εννέα ώρες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσαν ότι πήραν όποια στοιχεία έπρεπε να λάβουν συμπεριλαμβανομένου δείγματος του εδάφους.

«Οι Τούρκοι ερευνητές διεξήγαγαν έρευνα στο προξενείο και έλαβαν τα στοιχεία που έκριναν απαραίτητα», ανέφερε τουρκική πηγή στο Reuters.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή