Ένα μπουκάλι Romanee – Conti το ακριβότερο κρασί που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

Ένα μπουκάλι Romanee – Conti το ακριβότερο κρασί που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα μπουκάλι κρασί Romanee-Conti από το 1945 πωλήθηκε το Σάββατο έναντι 558.000 δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για την υψηλότερη τιμή κρασιού που πωλείται σε δημοπρασία. Μέχρι τώρα, η τιμή ρεκόρ ήταν 233.000 δολάρια για το Chateau Lafite Rothschild του 1869, που πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ το 2010.

Η τελική τιμή του Romanee-Conti – συμπεριλαμβανομένων φόρων και προμήθειας – είναι 17 φορές πάνω από την εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης του οίκου που ήταν 32.000 δολάρια.

Ένα μπουκάλι Romanee – Conti το ακριβότερο κρασί που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία-1
Το μπουκάλι είναι ένα από τα 600 που παράχθηκαν το 1945, λίγο πριν από την εκρίζωση των αμπελιών από το κτήμα Romanée-Conti και την αναφύτευση.

Το Romanee-Conti θεωρείται το καλύτερο κρασί της Βουργουνδίας, ίσως το πιο εκπληκτικό στον κόσμο. Οι αμπελώνες βρίσκονται στο Cote de Nuits, σε έκταση δύο εκταρίων, από την οποία παράγονται σήμερα μόνο 5.000 έως 6.000 φιάλες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή