80 χρoνια πριν… 16-10-1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΕΡ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ [ομιλία Ι. Μεταξά]: Σήμερον η Κυβέρνησίς μας ευρίσκεται απ’ ευθείας εις επαφήν με τον λαόν, αλλά πρέπει ο λαός αυτός διά να ημπορή να συνεννοηθή με την Κυβέρνησιν, να είναι ωργανωμένος. Δι’ αυτό υπεστηρίξαμεν τους γεωργικούς συνεταιρισμούς, διότι είδομεν ότι αυτή είναι η μόνη δυνατή οργάνωσις της αγροτικής τάξεως [φωτ.: αγροτική συγκέντρωση στην Πελοπόννησο].

Ο Ζ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ:  [χαιρετισμός Γρ. Ξενόπουλου]: «16 Απριλίου 1895. […] Το γεραρό περιοδικό «Εστία», που είχα τότε την τιμή να διευθύνω, […] εδημοσίευσε κι ένα πρωτότυπο αθηναϊκό διήγημα. Τίτλος του ο «Ψωμάς», υπογραφή: Ζ. Λ. Παπαντωνίου [στη φωτ.]. […] Από το πρώτο εκείνο σκαλί, ανέβηκες γοργά στην κορυφή. Ο όγκος, ή να πω καλύτερα, η συνέχεια, η συνέπεια και η ποιότητα της εργασίας σου […] σ’ επέβαλαν στο Πανελλήνιο […]».

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ:  […] Ο κ. Χίτλερ ηρνήθη επιμόνως να ενδώση εις τας υπερβολικάς ουγγρικάς αξιώσεις και εις την ουγγρο-πολωνικήν συμφωνίαν περί κοινών συνόρων των δύο χωρών. […] Εκδηλος είναι η στροφή της Γερμανίας υπέρ της νέας Τσεχοσλοβακίας […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή