Παυλόπουλος: Να τελειώσει η απαράδεκτη εκκρεμότητα του Κυπριακού

Παυλόπουλος: Να τελειώσει η απαράδεκτη εκκρεμότητα του Κυπριακού

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα, πέρα από τη συμπαράστασή της προς την Κύπρο, «παίρνει η ίδια δύναμη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώπιον των δημοσιογράφων, τόνισε: «Εμείς οι Ελλαδίτες και εγώ προσωπικά, παίρνουμε δύναμη, όταν σας βλέπουμε παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, να προοδεύετε και να δείχνετε αυτή την εικόνα ενότητας στα βασικά θέματα -και αυτή είναι η δύναμη μας να διεκδικήσουμε αυτή τη λύση».

Επίσης, εξέφρασε τη χαρά του, διότι, όπως είπε, «μας δίδεται η δυνατότητα και μέσα από το Συνέδριο, που είχαμε σήμερα, να πούμε ότι δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα, ιδίως η μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, να ανέχεται αυτή την κατάσταση. Αυτό πρέπει να τελειώσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Παυλόπουλος: Να τελειώσει η  απαράδεκτη εκκρεμότητα του Κυπριακού-1

Επεσήμανε ακόμη ότι σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των εγγυήσεων «έχουμε αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα ότι αυτά δεν ταιριάζουν σε μια ευρωπαϊκή Δημοκρατία».

Η απαράδεκτη εκκρεμότητα του Κυπριακού πρέπει να τελειώσει, υπογράμμισε εξάλλου.

Επιπλέον, ο Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι «αν επικρατήσουν δυνάμεις του λαϊκισμού, που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού και ακόμα παραπέρα, αν συνεχίσουν να εφαρμόζονται πολιτικές που ροκανίζουν το κοινωνικό κράτος, τότε, όλα αυτά τα θέματα του παρελθόντος, που με τόσο κόπο και χρόνο αποκτήθηκαν, θα χαθούν και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τα υπερασπιστούμε».

Τέλος, ανέφερε ότι στέλνεται το μήνυμα από τη Λευκωσία ότι «δεν είναι μόνο η δική μας μοίρα που μας νοιάζει, μας νοιάζει και η μοίρα της μεγάλης μας οικογένειας διότι μέσα από αυτή μπορούμε και εμείς να δημιουργήσουμε και να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο».

Παυλόπουλος: Να τελειώσει η  απαράδεκτη εκκρεμότητα του Κυπριακού-2

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Κυπριακού Ελληνισμού για την ανιδιοτελή στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης είπε ότι δίνεται η ευκαιρία αυτές τις κρίσιμες ώρες να ανταλλάξουν κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς για τα όσα διαμορφώνονται σχετικά με την πάρα πέρα πορεία του κυπριακού προβλήματος.

Παυλόπουλος: Να τελειώσει η  απαράδεκτη εκκρεμότητα του Κυπριακού-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή