Φίλης: Μετά τις εκλογές, οι σημερινοί ΑΝΕΛ δεν θα χωράνε στην κυβέρνηση

Φίλης: Μετά τις εκλογές, οι σημερινοί ΑΝΕΛ δεν θα χωράνε στην κυβέρνηση

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φίλης: Με τις εκλογές, οι ΑΝΕΛ δεν θα χωράνε στην κυβέρνηση

Για μία «μια συγκυβέρνηση που προέκυψε ως αναγκαστική επιλογή μετά τις εκλογές του 2015» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Realfm, τονίζοντας ότι η διάρκειά της είναι μέχρι τις επόμενες εκλογές.

«Είναι προφανές πως με τις εκλογές θα υπάρξουν νέοι συσχετισμοί όπου θα προκύψει η δυνατότητα προγραμματικών στρατηγικών συγκλίσεων. Δύο μπλοκ εξουσίας, ένα με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και ένα με κορμό τη ΝΔ. Αν εκεί χωράνε ή όχι οι ΑΝΕΛ αυτό έχει να κάνει με τη φυσιογνωμία των ΑΝΕΛ. Με τη σημερινή τους φυσιογνωμία δεν χωράνε» τόνισε ο κος Φίλης.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο και στην διαφοροποίησή του στο Σκοπιανό ζήτημα, ο πρώην υπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά:

«Η έκπληξη είναι ότι ο κ. Καμμένος συμμετείχε σε μια κυβέρνηση που έχει προγραμματικές δηλώσεις για την επίλυση του Μακεδονικού με σύνθετη ονομασία κλπ. Άρα ήξερε ποια θα είναι η λύση. Όταν μπαίνει λοιπόν μέσα σε αυτή την κυβερνητική συμφωνία, δεν μπορεί ξαφνικά να ανασύρει ένα θέμα κάθετης διαφωνίας για να πέσει η κυβέρνηση και να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας. Διότι αν κινδυνεύσει η συνοχή της κυβέρνησης αυτή την περίοδο, αντιλαμβάνεστε ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας που θα θέσουν σε κίνδυνο όποιες κατακτήσεις έχουμε κάνει στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.

Αν ο κ. Καμμένος θέλει να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα της πολιτικής σταθερότητας, βεβαίως θα συμμετάσχει, αλλά όχι με συνεχείς δηλώσεις και με αιφνιδιασμούς και με εμφάνισή του σε μια επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ όχι με βάση τις κυβερνητικές θέσεις αλλά τις προσωπικές του θέσεις. Έτσι δεν προχωράμε… Μαζεύουμε γάλα και το χύνουμε» ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή