Καβγάς Κοτζιά-Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο

Καβγάς Κοτζιά-Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους είχαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι υιοθετεί πολιτική που βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα προκειμένου να εξυπηρετήσει δικές του πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άσκησε δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικης Άμυνας στις ΗΠΑ παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό.

Πάντως, σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την αποχώρησή του από τη Βουλή, ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες για την κόντρα του με τον Καμμένο, λέγοντας «δεν ξέρω».

Τσίπρας: Να δεσμευθούν οι υπουργοί ότι δεν θα ανατρέψουν την κυβέρνηση για το ονοματολογικό

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, κατά τη  συνεδρίαση του υπουργικού, ζήτησε τη δέσμευση «ότι δεν πρόκειται να ταυτιστεί κανένα μέλος της κυβέρνησης με τις προσπάθειες δεξιάς και ακροδεξιάς να ανατρέψουν την κυβέρνηση, δήθεν με αφορμή το ονοματολογικό, αλλά με αληθινή αιτία την επιχείρηση ανατροπής της προσπάθειάς μας να ανορθώσουμε την οικονομία, να στηρίξουμε την κοινωνία και να επιταχύνουμε της διαδικασίες της κάθαρσης».

«Κατανοώ ότι το θέμα της ΠΓΔΜ δημιουργεί διαφορές. Δεν μπορεί όμως στο όνομα αυτών των διαφορών να προαναγγέλλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Δεν ζητώ από κανέναν να αλλάξει θέση. Ζητώ όμως να ξεκαθαρίσετε ότι δεν σκέφτεστε και δεν πρόκειται να ταυτιστείτε με την αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης».

Καμμένος: Δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμενος, σύμφωνα  με τις ίδιες πηγές σημείωσε κατά το υπουργικό συμβούλιο ότι «διατηρώ την άποψη μου για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης».

Μετά την εκρηκτική συνεδρίαση και οι ΑΝΕΛ μέσω πηγών, διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση.«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν υπάρχει περίπτωση να ταυτιστούν με την ΝΔ και τους σχεδιασμούς της να ρίξει την κυβέρνηση», ανέφεραν. Ταυτόχρονα πρόσθεσαν ότι «η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει».

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη δική της τοποθέτηση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, προχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά  με ανάρτησή της στo Twitter.

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει» έγραψε.

Κυβερνητικές πηγές πάντως, σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σημείωναν ότι δεν ήταν έκτακτη αλλά προγραμματισμένη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο για ζητήματα οικονομίας και καθημερινότητας.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή