Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Το σύνδρομο εκτός έδρας χτύπησε ξανά

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Το σύνδρομο εκτός έδρας χτύπησε ξανά

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «πρέπει» της νίκης σε εκτός έδρας παιχνίδια της φετινής Ευρωλίγκας αρνήθηκε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην πρώτη ευρωπαϊκή εξόρμησή του, και η ήττα από την Μπάγερν (80-79) στο Μόναχο προκαλεί και τον πρώτο προβληματισμό μακριά από το ΟΑΚΑ και την Αθήνα. Η γερμανική ομάδα, που είχε ηττηθεί στην έδρα της για την πρεμιέρα της διοργάνωσης από την Εφές, δεν χαρίστηκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όταν χρειάστηκε να αποδείξει ότι διαθέτει καλύτερη και εμπειρότερη ομάδα απέτυχε…

Ο Παναθηναϊκός, χωρίς τον φορμαρισμένο Λοτζέσκι στην επανάληψη (εξαιτίας προπονητικής επιλογής) και έχοντας μόνο δύο παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Λάνγκφορντ, Μήτογλου), δεν κατάφερε στην τέταρτη περίοδο να φτάσει στη νίκη λόγω των άστοχων επιθέσεών του (4/20 τρίποντα), αλλά και από την αμυντική αναποτελεσματικότητά του. Ο Κιθ Λάνγκφορντ μείωσε σε 78-77 στα 30΄΄ πριν από τη λήξη, μ’ έμμεσο τρίποντο (καλάθι και βολή), αλλά και στην ύστατη απόπειρά του να «κλέψει» τη νίκη δέχτηκε καλάθι από τον Λούτζιτς στα εννέα δευτερόλεπτα (80-77). Με δύο βολές του Αμερικανού σημειώθηκε το 80-79 στα 6΄΄ εξαιτίας του ηθελημένου φάουλ της Μπάγερν, αλλά οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν είχαν καθαρή σκέψη και στην τελευταία ευκαιρία που τους δόθηκε. Ο Μπούκερ αστόχησε και στις δύο βολές (5΄΄ πριν από τη λήξη), ο έμπειρος Γκιστ, και παίκτης της ομάδας για 6η συνεχόμενη περίοδο, κέρδισε το αμυντικό ριμπάουντ, αλλά έκανε λανθασμένη πάσα -θυμίζοντας τον Φασούλα στη Ναντ το 1992- και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Ο Παναθηναϊκός στο «μπρα ντε φερ» των τελευταίων δευτερολέπτων αποδείχτηκε ανεπίδεκτος μαθήσεως από την περυσινή περίοδο, στην οποία είχε γνωρίσει 4 ήττες εκτός έδρας σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο. Η ευθύνη της διαχείρισης στις φάσεις που χαρακτηρίζονται «μπάλα-μπάλα» ανήκει αποκλειστικά στον Τσάβι Πασκουάλ, πέραν των λαθών των παικτών του και της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης που είχαν, αν και στον Καταλανό προπονητή αναλογεί ποσοστό ευθύνης και για τον περιβόητο πνευματικό τομέα αντιμετώπισης του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν «καταστρέφεται» από την πρώτη ήττα του στη φετινή Ευρωλίγκα, αλλά έχασε ευκαιρία να δείξει ότι έχει αλλάξει νοοτροπία από την περυσινή ομάδα, που έχασε όλα τα παιχνίδια που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, ανεξαρτήτως απόδοσης…

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ντάνγκουμπιτς, Χομπς, Κινγκ, Κόπονεν 10 (2), Ραντόσεβιτς 4, Λούτσιτς 11, Λο 4 , Τζέντοβιτς 19 (2), Γιόβιτς 4, Μπαρτέλ 12 , Γουίλιαμς 5, Μπούκερ 11.

ΠΑΟ: Τόμας 3, Λάνγκφορντ 18 (2), Λάσμε 8, Παπαπέτρου 2, Παππάς 5 (1), Γκιστ 7, Λεκαβίτσιους 6, Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 9 (8 ασίστ), Αντετοκούνμπο 8, Μήτογλου 10.

Τα αποτελέσματα: Nταρουσάφακα – Μπούντοσνουστ 71-63, Μακάμπι – ΤΣΣΚΑ 86-89.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή