Νέα ήττα για τη Γερμανία και στο Παρίσι

Νέα ήττα για τη Γερμανία και στο Παρίσι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε χθες το βράδυ κατάφερε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις η Γερμανία, η οποία παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ, έχασε από τη Γαλλία με 2-1 για τον πρώτο όμιλο της Λιγκ 1 στο Nations League. Η συγκεκριμένη ήττα των «πάντσερ» είναι η έκτη για το 2018. Από το ξεκίνημα του αγώνα, η Γερμανία πίεζε τη Γαλλία αλλά δεν μπορούσε να «πατήσει» την περιοχή του Γιορίς. Στο 13΄, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Σανέ και σκόραραν με τον Κρος (14΄) για το 0-1. Δέκα λεπτά αργότερα, είχαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Γκίντερ. Ο τερματοφύλακας της Τότεναμ όμως απέκρουσε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι πρωταθλητές κόσμου ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 62΄ κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με την κεφαλιά του Γκριεζμάν. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Ντεσάμπ απείλησε με το σουτ του Εμπαπέ στο 62΄, ενώ στο 78΄ ο Ματουιντί κέρδισε πέναλτι από τον Χούμελς και ο Γκριεζμάν με εύστοχη εκτέλεση (80΄) έκανε το τελικό 2-1, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Μεγάλη ικανοποίηση σκόρπισε στο στρατόπεδο της Εθνικής Αγγλίας η νίκη με 3-2 μέσα στην Ισπανία προχθές το βράδυ, που βάζει ξανά τα «τρία λιοντάρια» στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ωστόσο, μεγάλο θόρυβο έχει προξενήσει στην Αγγλία ένα τηλεοπτικό ριπλέι, που αποκαλύπτει εκτός φάσεως ηθελημένο πάτημα του Σέρχιο Ράμος στον Ραχίμ Στέρλινγκ, με τους Αγγλους να μην ξεχνούν τον τρόπο με τον οποίον… μεταχειρίστηκε ο Ισπανός αμυντικός τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Λόρις Κάριους της Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από μερικούς μήνες.

Από την πλευρά των Ισπανών η απογοήτευση ήταν έντονη, με τον προπονητής Λουίς Ενρίκε να κάνει λόγο για ένα «απαίσιο» α΄ ημίχρονο που οδήγησε στην πρώτη εντός έδρας ήττα των «φούριας ρόχας» μετά 15 χρόνια και 38 αγώνες. «Οι αμφιβολίες που φάνταζαν θαμμένες μετά τη… φρίκη της Ρωσίας επέστρεψαν. Η πραγματικότητα τους έριξε ένα χαστούκι, που τους έστειλε τρεις μήνες πίσω», έγραφε χαρακτηριστικά χθες η εφημερίδα «Μάρκα» της Μαδρίτης.

Επίσης ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπα, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τους Αγγλους για το γιουχάισμα από κάποιους Ισπανούς οπαδούς στον αγγλικό ύμνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή