Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ξεκινά σήμερα το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, που επιστρέφει έπειτα από τρία χρόνια απουσίας, φιλοδοξώντας να αναδείξει ό,τι πιο καινοτόμο και προχωρημένο συμβαίνει σήμερα στο παγκόσμιο σινεμά. Εως 29/10. Στην Ταινιοθήκη και στο Exile Room. Ιερά Οδός 48 και Αθηνάς 12.

• Παρουσίαση του βιβλίου «Εις την ψυχήν ελπίδα» (εκδ. Εστία) του Αγη Πετάλα από τους Οδυσσέα Ιωάννου, Κώστα Καλφόπουλο και τον συγγραφέα. Στις 7.30 μ.μ. Βιβλιοπωλείο Little Tree Books, Καβαλλότι 2.

• «Από τον μοντερνισμό στην αφαίρεση», το θέμα της σημερινής διάλεξης για την ιστορία της νεοελληνικής γλυπτικής, στο Ιδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου. Στις 7 μ.μ. Δημοκρατίας 49, Παλαιό Ψυχικό.

• «Duende, το πνεύμα της Γης» ονομάζεται ο κύκλος παραστάσεων του Σταμάτη Κραουνάκη, που μελοποιεί ποιήματα του Φ. Γκ. Λόρκα. Στις 9.30 μ.μ. Εως 21/10. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32.

• Το μουσικό παραμύθι «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» της σπουδαίας Λένας Πλάτωνος ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή ως η κεντρική παραγωγή όπερας για παιδιά και νέους από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 11 π.μ. ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Συγγρού 364.

• Η παράσταση «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Στις 7 μ.μ. Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Μοσχάτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή