Στο φως νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση Κασόγκι

Στο φως νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση Κασόγκι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες προχώρησαν χθες τουρκικές πηγές για όσα υποστηρίζουν ότι συνέβησαν στο εσωτερικό του προξενείου, επικαλούμενες ηχογραφήσεις, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν οι πηγές αυτές στο Middle East Eye, CNN και Al Jazeera, ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο εσωτερικό του προξενείου και εν συνεχεία η σορός του τεμαχίστηκε. «Χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να πεθάνει ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος», αναφέρει το Middle East Eye επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο που φέρεται να έχει ακούσει το περιεχόμενο των ηχογραφήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έσυραν τον Κασόγκι από το γραφείο του Γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη σε διπλανό δωμάτιο και τον έβαλαν πάνω σε ένα τραπέζι, ενώ τρομακτικά ήταν τα ουρλιαχτά που ακουγόντουσαν έως τους κάτω ορόφους. «Ο πρόξενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο. Δεν υπήρξε προσπάθεια να τον ανακρίνουν. Είχαν έρθει για να τον σκοτώνουν», πρόσθεσε η εν λόγω πηγή. 

«Μόλις ο Κασόγκι εισήλθε στο γραφείο του γενικού προξένου, ξεκίνησαν τα χτυπήματα, ενώ εν συνεχεία δολοφονήθηκε με θανατηφόρο ένεση» που περιείχε άγνωστη μέχρι στιγμής ουσία.

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών Σαλάχ Μοχάμεντ αλ Τουμπάικι περιγράφεται ως ένας από τους 15 πράκτορες που είχαν φτάσει, με ιδιωτικό τζετ στην Κωνσταντινούπολη, λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση του Κασόγκι, με αποστολή τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές ο Τουμπάικι άρχισε να τεμαχίζει τον άτυχο δημοσιογράφο ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Εν συνεχεία ζήτησε να βάλουν στα ηχεία μουσική. Συμβούλευσε δε και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Σαουδαράβων πρακτόρων να κάνουν το ίδιο.

«Οταν κάνω μια τέτοια δουλειά, ακούω μουσική. Πρέπει να κάνετε το ίδιο», φέρεται να λέει ο ίδιος στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο. Τουρκική πηγή ανέφερε μάλιστα στους New York Times ότι ο Τουμπάικι ήταν εφοδιασμένος με οστέινο πριόνι.

Την τρίλεπτη εκδοχή του ηχογραφημένου ντοκουμέντο φέρεται να έχει στην κατοχή της η τουρκική εφημερίδα Sabah, η οποία ωστόσο δεν έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής το επίμαχο υλικό. 

Χθες, καθώς οι ανακριτικές αρχές της Τουρκίας επισκέφθηκαν το προξενείο και την κατοικία του προξένου, έγινε γνωστό ότι ο πρόξενος είχε επιστρέψει στο Ριάντ. Η Σαουδική Αραβία εξακολούθησε και χθες να αρνείται κάθε σχέση με την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή