Απομακρύνθηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική

Απομακρύνθηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέλη του Ρουβίκωνα απομακρύνθηκαν από το «στέκι» τους στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Οπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την Κοσμητεία, ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, η ανακοίνωση συνοδεύεται από μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο χώρος που βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Απομακρύνθηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική-1

Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη, οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος ζήτησαν την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από το γραφείο που είχε καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του «Ρουβίκωνα» να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή».

Οι Πρυτανικές Αρχές τονίζουν ακόμη πως «η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή